Хърватия ще получи 22 милиарда евро от възстановителния пакет на

...
Хърватия ще получи 22 милиарда евро от възстановителния пакет на
Коментари Харесай

Румъния получава почти 80 млрд. евро по плана за възстановяване на ЕС

Хърватия ще получи 22 милиарда евро от възстановителния пакет на Европейския съюз, а Словения – 10,5 милиарда

Румънският президент Клаус Йоханис заяви след съвещание в Брюксел, на което беше реализирано съглашение за пакета за икономическо възобновяване, че Румъния ще получи внушителната сума от 79,9 милиарда евро за европейски планове, заяви телевизия " Диджи24 ".

" Това е доста значимо съглашение за Румъния. След доста комплицирани полемики, след доста комплицирани договаряния, след четири дни и четири нощи преговаряне, постигнахме за Румъния една внушителна сума - 79,9 милиарда евро - за европейски планове ", съобщи Йоханис.

" Ще използваме тази сума от близо 80 милиарда евро, с цел да ремонтираме инфраструктурата в Румъния, да строим лечебни заведения, учебни заведения, с цел да модернизираме огромни публични системи. Съществена част от тези пари ще бъде употребена за възкръсване и възобновяване стопанската система ", уточни президентът.

Той посочи, че " това е значим ден за Румъния, за европейския план, ще вървим напред, тези пари би трябвало да бъдат употребявани за реорганизация на Румъния ".

Лидерите на Европейски Съюз и европейските институции реализираха рано тази заран, на петия ден от срещата на върха в Брюксел, съглашение за бюджета на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година и за фондовете на Европейски Съюз, предопределени за възобновяване на стопанската система след пандемията от Covid-19, отбелязва телевизия " Диджи24 ".

Хърватия ще получи 22 милиарда евро от възстановителния пакет на Европейския съюза, а Словения – 10,5 милиарда.

“Ние печелим 22 милиарда евро, което е гаранция за бързо икономическо възобновяване и по-нататъшно уравновесено развиване на страната ”, написа хърватският министър председател Андрей Пленкович в Туитър, откакто водачите на Европейски Съюз реализираха съглашение за дълголетен взаимен бюджет и фонда за възобновяване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР