Хърватия се класира на финал в Лигата на нациите, след

...
Хърватия се класира на финал в Лигата на нациите, след
Коментари Харесай

Хърватия е на финал в Лигата на нациите след драма срещу Нидерландия

Хърватия се класира на край в Лигата на нациите, откакто победи с 4:2 Нидерландия в първия полуфинал в Ротердам. Редовното време приключи 2:2, като домакините стигнаха до гол в последната минута. В продължението обаче Хърватия вкара още два и се класира за мача за трофея на 18 юни. Там отборът на Златко Далич ще срещне спечелилия от втория полуфинал сред Италия и Испания в четвъртък.

Нидерландия пък не съумя да се възползва от семейството на финалната четворка и ще играе в мача за третото място в неделя.

Домакините започнаха мача по-добре и направляваха играта първоначално, само че рядко създаваха положения. Шави Симонс и Теун Коопмайнерс пробваха удари, само че без триумф. В 34-ата минута Нидерландия откри резултата след страхотна офанзива, приключена с диагонален удар на Дониел Мален.

След почивката Хърватия стартира да играе по-добре и бързо стигна до изравнителен гол. Лука Модрич беше фаулиран в наказателното поле, а Андрей Крамарич вкара отсъдената дузпа. Добрата игра на гостите продължи, а в 73-ата минута те стигнаха до втори гол. Лука Иванушец подаде към Марио Пашалич, който беше прецизен. Никола Влашич пропусна да реши мача, откакто не уцели вратата.

В последните минути на постоянното време домакините натиснаха. Коди Гакпо пропусна добра опция. Нидерландия стигна до изравнителния гол в последната минута от добавеното време, откакто Ноа Ланг се разписа с добър удар след следващото безредие в наказателното поле.

Стигна се до продължение, а в 98-ата минута Хърватия още веднъж поведе. Бруно Петкович се измъкна от Френки де Йонг и се разписа със мощен удар. Хърватите играеха по-добре, а Де Йонг беше покрай автогол малко по-късно.

В 110-ата минута Нидерландия беше покрай изравнителен гол. Стивън Бергвайн стреля, Доминик Ливакович избави, топката стигна до Ланг, който обаче не уцели вратата. В 114-ата минута Хърватия можеше да реши мача. Пашалич получи топката в наказателното поле, излъга вратаря и стреля, само че уцели напречната греда.

Минута по-късно Хърватия получи още една дузпа за нарушаване на Тайлър Маласия против Петкович. Лука Модрич вкара наказателния удар за 4:2. В последната минута Петкович вкара пети гол за гостите, който обаче беше анулиран поради засада по-рано в офанзивата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР