Хърватия се готви да отложи плащането на данъци с най-малко

...
Хърватия се готви да отложи плащането на данъци с най-малко
Коментари Харесай

Хърватия отлага плащането на данъци заради коронавируса

Хърватия се готви да отсрочи заплащането на налози с минимум 3 месеца и да обезпечи налични заеми за бизнеса в отговор на резултатите от пандемията на ковид, съобщи Reuters.

" Целта на нашите стопански ограничения е да запазят работните места и да обезпечат задоволително ликвидност ", съобщи министър председателят Андрей Пленкович на държавно съвещание. Парламентът се чака да утвърди ограниченията тази седмица.

Отлагането на заплащането на налозите върху приходите и облагата, както и на други вноски от заплатите, ще бъде удължено с още 3 месеца, в случай че се постанова.

В края на шестмесечния интервал данъкоплатците ще могат да платят просрочените си отговорности на до 24 месечни вноски без никаква рента, разгласи финансовият министър Здравко Марич.

Правителството разгласи и разпределяне на нисколихвени заеми за бизнеса благодарение на фондовете на Европейския съюз.

Хърватия досега е удостоверила 65 случая на ковид, като съвсем половината (27) са в столицата Загреб. Училищата и университетите в страната са затворени през идващите 2 седмици, а занятията ще се организират посредством ТВ стратегии и онлайн.

Всички непознати жители, които бъдат позволени в страната, са поставяни под 14-дневна карантина.

Очаква се туризмът, който съставлява над 15% от брутния вътрешен артикул, да бъде един от най-силно засегнатите браншове от ограниченията за битка против разпространяването на ковид.

Първоначално Хърватия планираше да осъществя остатък от 0,2% от брутния вътрешен артикул през тази година при прогноза за напредък от 2,5%, само че цифрите съвсем несъмнено ще би трябвало да бъдат ревизирани.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР