Хърватия продължава към четвъртфиналите, тъй като победи Япония с 4:2

...
Хърватия продължава към четвъртфиналите, тъй като победи Япония с 4:2
Коментари Харесай

Приказката на Япония приключи! Хърватия надделя над самураите след дузпи

Хърватия продължава към четвъртфиналите, защото победи Япония с 4:2 след осъществяване на дузпи в мач от 1/8-финалите на Мондиал 2022, игран на на стадион " Ал Жануб " в Ал Уакра. Доминик Ливакович избави цели 3 дузпи и способства доста за класирането на " шахматистите ".

В постоянното време мачът приключи 1:1, а головете бяха дело на Даизен Маед в 43-та минута и на Иван Перишич в 55-та минута.

Япония започва по-уверено конфликта, като централният бранител Танигучи получи центиране в наказателното поле, извиси се над всички и нанесе удар с глава, който мина настрана.

Фрапантна неточност позволи съставът на " самураите ", която можеше да се окаже съдбовна! Иван Перишич лиши топката на защитник, устреми се към вратата и стреля, само че стражът Гонда се регистрира с добра интервенция и не му разреши да означи.
 Снимка 598214
Източник:

Символичните домакини пропуснаха страхотна опция в 41-та минута. Даичи Камада бе изведен по идеален метод на стрелкова позиция, опитва да се разпише, но изстрелът му прелетя високо над напречната греда.

Азиатският отбор нанесе своя удар в края на първат част. Футболистите на Хаджиме Мориясу разиграха заучено състояние, което внесе ужас в защитата на Хърватия. Даизен Маеда се измъкна от персоналния си надзирател, възползва се от положително подаване на Мая Йошида и съумя да запише името си измежду голмайсторите.
 Снимка 598213
Източник:

Селекцията на Златко Далич заигра по-агресивно през втората част и закономерно изравни резултата в 55-та минута. Деян Ловрен откри с елегантен пас Иван Перишич, а нападателят надскочи отбраната на Япония и с извънредно осъществяване матира Гонда.

Последваха рискови обстановки и за двата тима. Рицу Доан бързо можеш да изведе още веднъж " самураите " напред в резултата, провокирайки качествено избавяне на Ливакович. Непосредствено по-късно прословут удар на Лука Модрич от сериозна отдалеченост затрудни Шуичи Гонда.
 Снимка 598212
Източник:

Хубав рейд на Иван Перишич за малко да удвои задатъка на съотборниците му в 77-та минута, но рикошет в неприятелски състезател го лиши от втори гол. До края на срещата не се стигна до нищо по-интересно.

Последваха две продължения по 15 минут, а в първото Киору Митома сътвори най-опасното състояние. Крилото преодоля куп играчи, след което насочи мощен удар и накара Доминик Ливакович да показва класата си.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР