Хърватия потвърди подкрепата си за присъединяването на България към Шенген

...
Хърватия потвърди подкрепата си за присъединяването на България към Шенген
Коментари Харесай

Хърватия потвърди подкрепата си за членството на България в Шенген и еврозоната

Хърватия удостовери поддръжката си за присъединението на България към Шенген и еврозоната. Това показват от Министерството на външните работи на своя уебсайт през днешния ден.

Вчера в Загреб се организираха съвещания сред Министерствата на външните работи на България и Хърватия на равнище генерални шефове по европейски въпроси.

Славена Гергова разиска със Зринка Уийч настоящите тематики от европейския дневен ред, в това число Украйна, енергетика, миграция и еврозоната. При визитата си в Хърватия Гергова беседва и с генералния шеф за Западните Балкани и процеса на разширение на Европейски Съюз Стрибор Кикерец, с който разискаха обстановката в района на Западните Балкани и механизмите за по-тясна съгласуваност на напъните в поддръжка на европейското бъдеще на Западните Балкани.

В рамките на консултациите двете страни приветстваха активизирането на политическия разговор, израз на което е идното през месец май публично посещаване на хърватския президент Зоран Миланович в София. Бяха разисквани благоприятни условия за задълбочаване на съдействието в областите от съвместен интерес, включително посредством спомагателни визити на високо равнище в България.

Хърватия стана член на Шенген в началото на тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР