Хърватия поне още две години няма да бъде част от

...
Хърватия поне още две години няма да бъде част от
Коментари Харесай

Ютарни лист: Хърватия още две години ще чака за Шенген

Хърватия най-малко още две години няма да бъде част от шенгенското пространство, въпреки че Европейската комисия, най-вероятно идния месец, ще удостовери, че е изпълнила техническите критерии за Шенген, написа през днешния ден " Ютарни лист ", базирайки се на неназовани дипломатически източници, предадоха Танюг и Българска телеграфна агенция.

За това има доста аргументи, само че една от тях е, че, с изключение на Словения, на влизането на Хърватия в Шенген се противят Холандия, Германия и Франция, показва хърватският вестник.

Макар до наскоро хърватските публични лица да говореха за доста бързо влизане на Хърватия в Шенген, в този момент те са по-неопределени в предвижданията си, отбелязва " Ютарни лист ".

Вчера в Брюксел хърватският министър председател Андрей Пленкович удостовери, че за Хърватия е политически значимо да получи положителна оценка от Европейската комисия за готовността на страната да влезе в Шенген, която се чака скоро, само че в този момент е невероятно да се планува по кое време Хърватия ще влезе в това пространство, написа изданието.

За влизането на една членка на Европейски Съюз в шенгенската зона вземат решение страните-членки на Шенген на съвещание на Европейския съвет с консенсус и тогава към този момент не са значими експертните, а политическите критерии, отбелязва " Ютарни лист ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР