Хърватия получи първите пратки хуманитарна помощ от България. Два военно-транспортни

...
Хърватия получи първите пратки хуманитарна помощ от България. Два военно-транспортни
Коментари Харесай

Българските „Спартани” доставиха успешно хуманитарната помощ на Хърватия СНИМКИ

Хърватия получи първите колета филантропична помощ от България. Два военно-транспортни самолета С-27J „ Спартан “ кацнаха поредно на летище Загреб през днешния ден преди обед.

Представители на българското посолство в Загреб, на хърватските Служба "Гражданска отбрана " и Министерство на защитата, както и на Европейската комисия участваха при разтоварването на камионите.

По-късно през днешния ден се чака в Загреб да дойде спомагателна пратка с филантропична помощ от България. Тя също ще бъде превозена със военно-транспортен аероплан. Цялостната пратка от България съдържа 500 сгъваеми кревати, от тях 300 с матраци, и 100 радиатора.

Пред посланика на България в Хърватия - Генка Георгиева, флотилен адмирал Милан Жунич от Министерството на защитата на Република Хърватия и Томислав Маревич, началник на Службата за оперативна подготвеност към "Гражданска отбрана ", благодариха на българското държавно управление и българския народ за бързата и своевременна реакция. Те дефинираха помощта като взаимност, която удостоверява мощното другарство сред българския и хърватския народ, датиращо от епохи.

Припомняме, че на 30 декември 2020 година Министерският съвет отпусна посредством бюджета на Министерство на външните работи 100 000 евро в помощ на Хърватия за възобновяване от земетресението. Организирани са и незабавни доставки на минерална вода за страната.







Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР