Хърватия победи Мароко с 2:1 в мача за 3-ото място

...
Хърватия победи Мароко с 2:1 в мача за 3-ото място
Коментари Харесай

Хърватия победи Мароко и взе бронза на Мондиал 2022


Хърватия победи Мароко с 2:1 в мача за 3-ото място на Световното състезание в Катар, който се изигра на стадион „ Халифа “ в катарската столица – Доха.

Йошко Гвардиол даде задатък на " ватрените " още в седмата минута на срещата, откакто означи с плонж с глава, след изпълнено статичното състояние. Само две минути по-късно Ашраф Дари вкара изравнителното попадение за Мароко, откакто засече рикоширала топка на втора греда. Мислав Оршич възвърне задатъка на Хърватия преди края на първото полувреме, след ужасно попадение.

Хърватската приказка стигна за бронзовия орден на Мондиал 2022, откакто „ ватрените “ бяха финалисти на предходното Световно състезание. Мароко се трансформира в първият африкански тим, който доближава до етапа на полуфиналите в историята на Световните шампионати. Арабската приказка приключи с печален край, само че тя ще бъде помнена задълго.

Хърватия стартира по-силно дуела. След центриране от статично състояние на Ловро Майер в 7-ата минута, Иван Перишич смъкна с глава за Йошко Гвардиол, който с летящ плонж прати топката в мароканската врата.

След центриране на Ашраф Хакими от статично състояние в 9-ата минута. Топката рикошира в главата на Ловро Майер, а Ашраф Дари се извиси над всички на втора греда да засече с глава топката във вратата, защитавана от Доминик Ливакович.

Ловро Майер комбинира с Лука Модрич, който финтира Абделхамид Сабири, след което шутира сред краката на Ашраф Дари. Боно обаче внимаваше и съумя да отрази удара в 23-ата минута.

Софиян Буфал навлезе отдясно в наказателното поле на Хърватия посредством дрибъл в 32-ата минута. Той комбинира на двойно с Билал Ел-Канус, след което Буфал стреля, само че ударът бе блокиран.

Хаким Зиеш извади от равновесие Лука Модрич, след което стреля от далечна отдалеченост в 40-ата минута. Топката обаче мина около десния непряк дирек.

След отнета топка на границата на наказателното поле Марко Ливая отклъни за Мислав Оршич, който стоеше вляво от него. Оршич елегантно означи, откакто прати топката в противоположния ъгъл на вратата в 42-ата минута.

Мислав Оршич напредна с топката в крайници и шутира единствено минута след началото на второто полувреме. Топката обаче рикошира в гърба на Жауад Ел Ямик.

Яхия Атиат-Алах центрира остро в наказателното поле на Хърватия в 59-ата минута. Топката обаче бе изчистена от защитник на " ватрените ".

Никола Влашич опита удар от далечна отдалеченост в 70-ата минута, само че той бе прекомерно неакуратен.

Йошко Гвардиол бе изведен на чиста позиция против мароканската врата в 73-ата минута. Той бе препънат и незабавно сподели своите искания за дузпа, основният рефер Ибрахим Ал-Джасим обаче направи доста явен жест с пръст, че е видял обстановката добре и няма съображение за присъждане на такава.

Атиат-Алах центрира на втора греда в 76-ата минута, където Юсеф Ен-Несири стреля от воле отблизо разстояние, само че Доминик Ливакович отрази.

Мислав Оршич изведе Матео Ковачич очи в очи против Боно в 87-ата минута, халфът стреля, само че топката мина около левия непряк дирек.

В добавеното време на срещата Юсеф Ен-Нисири се извиси над всички и засече центриране с глава на втора греда, само че не съумя да откри очертанията на вратата.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР