Хърватия победи Дания с 2:1 в мач от 5-ия кръг

...
Хърватия победи Дания с 2:1 в мач от 5-ия кръг
Коментари Харесай

Хърватия победи Дания и окупира първото място в групата

Хърватия победи Дания с 2:1 в мач от 5-ия кръг на Лига на нациите. Резултатът откри Борна Соса в 49-та минута. Кристиан Ериксен изравни мача с прословут гол в 77-та минута. Само две минути по-късно обаче пристигна ново попадение на " шахматистите ", а то бе дело на влезлия от пейката Ловро Маер.

Двубоят стартира с равностойна борба в средата на терена. Хърватия се пробва да владее топката, само че след минали 10 минути от мача - няма нито едно състояние, пред която и да е от вратите.

Снимка: БГНЕС  Хърватия победи Дания и окупира първото място в групата (ВИДЕО)
По-интересен миг пристигна в 15-та минута, когато Лука Модрич сподели класата си при хубава офанзива през левия фланг, само че след неприятно подаване в наказателното поле, топката бе изчистена.

Перишич на няколко пъти се опита да заплаши вратата, като в 22-та минута пристигна и четвъртият удар към вратата на " аления динамит ", още веднъж дело на Перишич, любопитното обаче е, че нито един от ударите не беше прецизен.

Изненадващо, Дания бе първият тим заплашил съществено вратата на съперника. Йоаким Мееле се включи в добра офанзива на " аления динамит " в 34-та минута, като с доза шанс, той се озова в наказателното, само че Ливакович доста бързо съкрати ъгъла и направи задачата на футболист от Дания да осъществя. Гостите се разминаха с гола, само че записаха първия прецизен удар в мача.
Снимка: БГНЕС  Хърватия победи Дания и окупира първото място в групата (ВИДЕО)
Доминик Ливакович трябваше да се намесва още един път в 39-та минута, когато Кристиан Ериксен нанесе доста мощен и компактен удар, който за благополучие на " шахматистите " беше в средата на вратата и стражът им съумя да се намеси.

След безредие от осъществяване на корнер в 49-та минута, топката попадна в Борна Соса, който беше оставен самичък на границата на наказателното. Той изпрати удар по земята, който учудващо мина всред всички футболисти в наказателното, а Каспер Шмайхел единствено изгледа по какъв начин кълбото влиза в долния десен ъгъл на вратата - 1:0.

След това попадение, превъзходството на Хърватия се ускори. " Шахматистите " владееха топката повече, а гостите се опитваха да отговорят по някакъв метод, като главно оръжие за тях бяха дългите подавания.
`Хърватия
Великолепен късмет за Дания се откри в 68-та минута, когато 19-годишният Расмус Хойлунд, влезнал от пейката преди минути, съумя да се завърти и да стреля от границата на наказателното поле. Страхотен плонж на Ливакович обаче го лиши от гол. Стражът на Хърватия резервира равенството.

Отговорът на Дания пристигна в 77-та минута, откакто Кристиан Ериксен означи прословут гол след шут отвън наказателното поле, който попадна в горния ляв ъгъл на вратата - Ливакович нямаше никакъв късмет, 1:1.

Само две минути по-късно обаче Ловро Маер още веднъж даде преднина на домакините, единствено минута откакто се появи на терена вместо Петкович - 2:1.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР