Хърватия отстрани Бразилия след дузпи на Мондиал 2022 с 4:2. В

...
Хърватия отстрани Бразилия след дузпи на Мондиал 2022 с 4:2. В
Коментари Харесай

Хърватия отстрани и Бразилия след дузпи

Хърватия в профил Бразилия след дузпи на Мондиал 2022 с 4:2. В постоянното време мачът приключи 0:0, в продълженията противниците си размениха по един гол за 1:1. Следващият противник на балканците ще е някой всред Нидерландия и Аржентина. Хърватия отстранява втори противник на международното след дузпи – предходният беше Япония.

Хърватите играха по-добре през първото полувреме и изпуснаха няколко шанса за гол. След почивката бразилците понатиснаха и на собствен ред пропиляха благоприятни условия за гол.

Така се стигна до края на първото продължение, когато Неймар вкара за 1:0. Селесао направи отлична офанзива, предходна през две двойни подавания. Лукас Пакета изведе Неймар, той преодоля бранител, а след това и вратаря, с цел да прати топката в мрежата. Това е 77-о попадение за него за националния тим, с което той изравни. Това беше и първото в действителност свястно присъединяване на Неймар в дуела. И девети прецизен удар за отбора му.

В 116-ата минута Хърватия изравни. Пробив отляво на Оршич приключи с пас към Бруно Петкович. Той стреля, топката рикошира в крайник на защитник и излъга Алисон за 1:1.. До края нямаше време за нищо повече.

При дузпите стартира Хърватия и Влашич вкара за 1:0. Родриго извърши за Бразилия и Ливакович избави. Майер направи 2:0 за балканците, само че след това Казамиро осъществя за 2:1. Модри сполучливо направи 3:1, след това Педро излъга Ливакович за 3:2. Оршич заби идващото осъществяване в ъгъла за 4:2, а след това Маркиньос уцели гредата и Бразилия отпадна.

Хърватия към този момент има пет следващи мача на огромни шампионати, които печели след продължения или дузпи. Общо 8 от последните им 9 са били решени по този метод в тяхна изгода. Изключението е загубата от Франция във финала на Мондиал 2018.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР