Хърватия може да влезе в Еврозоната преди България, съобщава БТВ.

...
Хърватия може да влезе в Еврозоната преди България, съобщава БТВ.
Коментари Харесай

Хърватия може да влезе в Еврозоната преди България

Хърватия може да влезе в Еврозоната преди България, оповестява БТВ. Двете страни влязоха дружно в чакалнята през лятото на 2020 година -  механизмът за непоклатимост на валутния курс ERM2. Скоро еврозоната ще има своите две нови членки.

„ Стискам палци “ напълно скоро да посрещнем Хърватия, като след нея към блока ще се причисли и идната страна, която чака – България, съобщи, гуверньора на Европейската централна банка Кристин Лагард по време на полемика в границите на Световния стопански конгрес в Давос, който се организира сега. Така, продължава Лагард, страните, които ще бъдат в клуба на еврото ще станат 21, оповестява БТВ.

Хърватия, която се причисли към Европейски Съюз шест години и половина преди страната ни към този момент реализира няколко други външно политически триумфи за разлика от София. Един от тях е отпадането на визите за Съединени американски щати, а вторият е предстоящото приемане на Загреб и в Шенген.

През лятото на 2020 година България и Хърватия дружно влязоха в т.нар чакалня на еврозоната – механизмът за непоклатимост на валутния курс ERM2.

Към момента Загреб си е сложил за цел да одобри еврото през 2023 година, а България през 2024 година  Очаква се в средата на годината Европейската централна банка да излезе с нов отчет, който да даде по-ясна индикация, по кое време двете страни ще бъдат подготвени за приемането на единната валута.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР