Хърватия може да изтегли посланика си от Сърбия, пише местният

...
Хърватия може да изтегли посланика си от Сърбия, пише местният
Коментари Харесай

Хърватия може да изтегли посланика си от Сърбия

Хърватия може да изтегли посланика си от Сърбия, написа локалният вестник Večernji list, представен от сръбската медия B92.

Хърватският вестник написа, че Загреб се е " съветвал със съдружниците си " преди да разгласи сръбския боен министър Александър Вулин за личност нон грата.

Според Vecernji List, в случай че Сърбия отговори с реципрочни ограничения, Хърватия ще предприеме нова дипломатическа стъпка.

" Единствената останала стъпка за Загреб при положение, че сръбското държавно управление разгласи хърватски министър за нежелателен, както към този момент се спекулира, е неотложно евакуиране на хърватския дипломат Горан Бакота от Белград за съвещания ", написа в материала на изданието.

Допълва се, че това би означавало " де факто заледяване на политическите връзки, само че няма да значи спиране на икономическите и търговски връзки ".

" Въпреки че медии спекулират, че Белград ще отговори с оповестяване на министър Дамир Кръстевич или Тома Мeдвед, или двамата, за нежелани, Загреб не вижда опция за съпоставяне на езика и изказванията на Вулин с изказванията на някои хърватски министри за Сърбия ", написа вестникът.

Преди няколко дни Хърватия забрани на Вулин да участва на възпоменателна гала в Ясеновац по отношение на жертвите в концентрационния лагер през Втората международна война. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР