Хърватия леко смекчи ограничителните мерки за борба с коронавируса преди

...
Хърватия леко смекчи ограничителните мерки за борба с коронавируса преди
Коментари Харесай

И хърватите ще прекарат Великден сами вкъщи

Хърватия леко смекчи ограничаващите ограничения за битка с ковид преди Великден, който хърватите католици честват тази неделя, само че водачите ѝ предизвестиха, че жителите би трябвало да съблюдават защитните ограничения и да честват у дома, заяви ДПА.

" За този празник е по-важно от всеки път да си останете у дома. Трябва да действаме в този момент за по-здраво бъдеще ", сподели здравният министър Вили Берош.

По-рано тази седмица държавното управление позволи магазините да работят с удължено работно време по празниците и да бъдат още веднъж отворени някои пазари. Това породи опасенията на някои специалисти, че хората може да възприемат това като позволение да честват.

Вчера външното министерство още веднъж прикани хърватите в чужбина да не се прибират за Великден, като акцентира, че основните ограничаващи ограничения още са в действие. Министерството предизвести, че в случай че се приберат, те би трябвало да останат в 14-дневна изолираност.

" Мисля, че някои ще дойдат, тъй като цяла Европа има проблем ", сподели за портала Индекс епидемиологът Бранко Коларич.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР