Хърватия, която се опитва да купи 12 изтребителя, за да

...
Хърватия, която се опитва да купи 12 изтребителя, за да
Коментари Харесай

Хърватия получи 13 оферти за закупуване на изтребители

Хърватия, която се пробва да купи 12 изтребителя, с цел да модернизира военновъздушните си сили, съобщи, че е получила 13 предложения за самолетите, съобщи " Ройтерс ".

" Получихме 13 предложения, откакто се свързахме с 26 евентуални претенденти. Пет оферти включват нови изтребители, а осем се отнасят за използвани. Сега ще оценим валидността на офертите ", се споделя в известие на държавната комисия, която има за задача да управлява процеса на възлагане.

След като бъдат определени желаните оферти, се чака претендентите да показват окончателните си предложения.

Участниците в търга съставляват минимум седем страни, в това число Израел, Италия, Франция, Съединени американски щати, Швеция, Норвегия и Дания.

Хърватия се причисли към НАТО през 2009 година, а към Европейския съюз през 2013 година Военновъздушните сили имат ескадрила от остарели изтребители MIG-21, единствено някои от които са в употреба.

По-рано тази година Хърватия подписа съглашение с Израел за закупуване на използвани изтребители F-16, защото Израел не можа да получи от Съединените щати нужното утвърждение за доставка на американските самолети. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР