Хърватия излезе на върха във временното класиране на група 1

...
Хърватия излезе на върха във временното класиране на група 1
Коментари Харесай

Хърватия свали Дания от върха след зрелищно второ полувреме в Загреб

Хърватия излезе на върха във краткотрайното класиране на група 1 на Лига " А ", откакто победи с 2:1 досегашния водач Дания в забавен дуел в Загреб. И трите гола паднаха през второто полувреме. Борна Соса откри в 49-ата минута. Кристиан Ериксен изравни със ужасно осъществяване в 77-ата, само че единствено две минути по-късно резервата Ловро Маер донесе успеха на " ватрените ". Така кръг преди края Хърватия има точка преднина пред Дания. Франция е на третото място, като няма късмет да се намеси в борбата за първите две позиции. В последния кръг хърватите гостуват на Австрия, до момента в който Дания приема международния първенец, който през днешния ден реализира първата си победа в групата.

Първото полувреме бе много равностойно, като и двата тима имаха шансове за гол, само че те не бяха толкоз чисти. Хърватия започва малко по-добре, само че в края на полувремето Дания се усещаше доста удобно и даже изглеждаше като по-опасния тим. Ливакович на два пъти се намесваше доста добре, изключително в 40-ата минута, когато отрази рисков удар на Ериксен. Това бе и най-хубавият късмет за гол преди почивката.

" Ватрените " стартираха мощно втората част и в още в 49-ата минута взеха по този начин стремежи задатък. Хърватите извършиха късо корнер, след който топката бе центрирана в наказателното поле. Там бранителите на Дания на няколко пъти не съумяха добре да изчистят и кълбото стигна до Борна Соса, който от границата на наказателното поле с невисок удар означи първия си гол за Хърватия.

Голът вдъхна убеденост на домакините и те създаваха много напрежение пред вратата на Шмайхел, само че Модрич, Перишич и Ковачич пропуснаха положителни благоприятни условия. Така се стигна до 77-ата минута, когато Кристиан Ериксен изравни. Халфът на Манчестър Юнайтед получи от Мееле и със страховит удар от над 25 метра направи 1:1.

Хърватия обаче реагира незабавно и единствено две минути по-късно възвърне преднината си. Ловро Маер, който секунди преди този момент размени Ковачич, осъществя с удар с левия крайник от границата на наказателното пол. Този резултат се резервира до края. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР