Хърватия хвърли бомбата, след като отстрани Бразилия на четвъртфинал на

...
Хърватия хвърли бомбата, след като отстрани Бразилия на четвъртфинал на
Коментари Харесай

Чудото е факт! Хърватия изхвърли Бразилия от Световното след дузпи

Хърватия хвърли бомбата, откакто в профил Бразилия на четвъртфинал на Световното състезание по футбол в Катар. " Шахматистите " победиха с 4:2 след осъществяване на дузпи. Двата тима не си означиха гол в постоянното време. Неймар даде задатък на " селесао " в края на първото продължение, само че Петкович изравни в 177-ата минута. При дузпите блестящият и в този мач Ливакович хвана удара на Родриго, а Маркиньос уцели гредата. Следващият противник на хърватите ще е спечелилият от мача Нидерландия - Аржентина, който ще се играе по-късно довечера. Бразилия се прибира у дома. Очаквате детайлности!

След единствено три минути игра бразилците стигнаха до първия прецизен удар в мача. Винисиус Жуниор стреля по диагонала, само че прекомерно едва, с цел да затрудни Ливакович. Десет по-късно Хърватия можеше да поведе. Пашалич центрира остро в наказателното поле, където обаче Юранович се размина с топката, а Перишич не съумя да я уцели добре.

В 20-ата минута удар на Винисиус бе блокиран от Ловрен. Последва опит на Неймар, само че изстрелът бе прекомерно лек, с цел да сътвори компликации на вратаря. Непосредствено преди почивката имаше нови няколко минути на хърватско превъзходство, което обаче не докара до гол. В 42-ата минута Неймар стреля мощно от фаул на ъгъла на наказателното поле, топката се отби в стената и попадна в ръцете на вратаря.

Втората част стартира с напън на " селесао " и в първите четири минути на два пъти можеше да се стигне до попадение. Първо Йошко Гвардиол се опита да си вкара автогол, само че Ливакович отрази. Малко по-късно удар на Нейамр беше блокиран от Ловрен. В 55-ата Ричарлисон пусна страховит пас за Неймар, който стреля с левия крайник, само че и този път Ливакович се намеси, спасявайки своя отбор.

В 66-ата Лукас Пакета се оказа самичък очи в очи с Ливакович и вместо да пусне топката около хърватския пазач го уцели. Четвърт час преди края отново играчът с №1 отчая Неймар. В 81-ата Антони прокара топката сред краката на Соса и видя Родриго вляво.

И в първото от двете продължения изглеждаше по този начин, като че ли няма да има попадения. Най-интересните моменти бяха несполучлив опит за странична ножица на Педро и неакуратен шут на Марсело Брозович. Но в единствената минута добавено време на сцената се появи Неймар. Звездата на Бразилия най-сетне преодоля Ливакович, с цел да се разпише за 1:0.

Хърватия не се съобщи и в 117-ата минута Петкович стреля и след лек рикошет в крайник на бранител топката влезе в мрежата на Алисон.

Така се стигна до дузпи, при които Влашич, Майер, Модрич и Оршич бяха точни за Хърватия. Ливакович пък избави първия шут на Родриго, а при четвъртия удар Маркиньос нацели страничния дирек. Така на второ следващо Световно състезание и общо за трети път в историята, " ватрените " ще играят на полуфинал. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР