Хърватия е на финал срещу Франция, след като победи с

...
Хърватия е на финал срещу Франция, след като победи с
Коментари Харесай

Хърватия влезе в историята - ще играе финал

Хърватия е на край против Франция, откакто победи с 2:1 Англия с гол в продълженията. "Шахматистите " реализираха цялостен поврат, а в воин се трансформира Марио Манджукич, който означи в 109-ата минута. Англичаните ще играят за 3-ото място с Белгия, само че могат да съжаляват, тъй като изпуснаха гол преднина.

Англия вкара гол от съблекалните. Още в 5-ата минута Киарън Трипиър от директен свободен удар наоколо до наказателното поле не остави късмет на Субашич.

В идващите моменти "шахматистите " се пробваха да наложат напън, само че нападението на балканците не сътвори рискове пред Пикфорд, Постепенно Англия си върна надмощието на терена и след скоростни офанзиви съумя да стигне до корнери, само че след статичните положения удари, които да застрашат вратата на Субашич, отсъстваха.

След 19 минути Перешич стреля рисково, само че ударът му мина настрана от вратата на англичаните. След 3 минути Стринич обърка пас при изнасянето на топката и Хари Кейн се оказа очи в очи със Субашич и стреля в навън, само че и нападателя на Тотнъм беше в състояние на засада и офанзивата не беше приета.

30 минути след първия съдийски сигнал Хари Кейн се откъсна зад тила на отбраната на Хърватия и стреля 2 пъти, само че не съумя да вкара топката в мрежата, а още веднъж беше отсъдена засада, само че този път решението на страничния рефер беше противоречиво. Футболистите на треньора Делич дадоха отговор с удар на Ребич, само че Пикфорд беше на мястото си. Ребич още веднъж беше в центъра на събитията в идната хърватска офанзива, само че Ашли Йънг беше на мястото си и отби в корнер, след който не беше основана заплаха.

След една от контраатаките на Англия Лингаард се оказа на стрелкова позиция от дъгата на наказателното поле, само че шутът му мина в ляво от вратата на Субашич. До края на полувремето рискови положения пред двете порти липсваха и двата тима се прибраха за отмора при 1:0 за Англия.

10 минути след началото на втората част Лингаард стреля отвън наказателното поле, само че топката беше блокирана от хърватски бранител. Секунди по-късно голмайсторът Трипиър центрира към Кейн, само че Ловрен мазета топката пред плонжа на деветката на Англия.

Хърватия атакуваше все по-настървено и Перешич стреля от точката на дузпата към вратата на Пикфорд, само че британски бранител отби шута.

Натискът на балканците се опредмети с гол на Перешич в 68-ата минута. Шиме Върсалко центрира и Перешич изпревари своя надзирател и засече топката с крайник във вратата на "Трите лъва ".

Перешич уцели гредата 120 секунди по-късно, а при добавката Манджукич насочи топката в ръцете на Пикфорд. Отново Маджукич и Перешич бяха покрай гола 6 минути преди края на постоянното време, само че ударите им не съумяха да навестят мрежата на Англия.

До последния съдийски сигнал двата тима не заплашиха съперника си и влязоха в продължения.

Десет минути след началото на продълженията Стоунс стреля рисково с глава към вратата на хърватите, само че ударът му не порази задачата. Манджукич съумя да стигне до центрирана топка, само че Пикфорд съкрати ъгъла и избави сигурен гол.

В 109-ата минута неточност в британската защита разреши на Перешич да отклони с глава към Манджукич и нападателят на Ювентус означи с диагонален удар от близка отдалеченост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР