Хърватия е изпратила писмо, в което правителството на страната посочва

...
Хърватия е изпратила писмо, в което правителството на страната посочва
Коментари Харесай

Хърватия очаква да приеме еврото до 2023 година

Хърватия е изпратила писмо, в което държавното управление на страната показва готовността ѝ да влезе в механизма ERM II и по-късно да стане част от Еврозоната.

Министър ръководителят на страната Андрей Пленкович разгласи по-рано тази седмица, че Загреб има готовността да изпрати писмото до края на седмицата. По неговите думи Хърватия евентуално ще одобри еврото най-рано през 2023 година.

" Смятам, че нашите причини и поетите задължения в основни области, които са част от тактиката за въвеждане на еврото, са добре признати ", показва министър председателят, представен от Emerging Europe.

" Важно е да създадем тези промени в областите, в които това е належащо. Това са банковият контрол, по-ефективната държавна администрация, както и някои въпроси, свързани със статистиката. Всички тези ограничения бяха добре признати и чакам да получим позитивна реакция от нашите сътрудници ", добавя Пленкович.

В края на предишния месец Загреб подаде поръчка и за определяне на тясно съдействие с Европейската централна банка. Това е част от условията за влизането на страната в ERM II.

Към същото пристъпи и държавното управление в България през юли месец подаде заявление за определяне на тясно съдействие с централната банка.

Това деяние пристигна откакто Еврогрупата даде позитивен отговор за желанията на София за участието в банковия съюз и за влизането на страната ни в механизма ERM II. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР