Хърватинът Марин Чилич стана първият финалист при мъжете в тазгодишното

...
Хърватинът Марин Чилич стана първият финалист при мъжете в тазгодишното
Коментари Харесай

Чилич не остави шансове на Едмънд и е на финал в Мелбърн

Хърватинът Марин Чилич стана първият финалист при мъжете в тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия по тенис. На полуфиналите първенецът от Ю Ес Оупън 2014 победи с 6-2, 7-6(4), 6-2 британеца Кайл Едмънд, който в предходния кръг отстрани първата ни ракета Григор Димитров. В днешния дуел обаче 23-годишният Едмънд не сподели равнището от четвъртфиналния конфликт с Григор и разумно загуби от представящия се доста солидно в Мелбърн Чилич след близо 2 часа и 18 минути игра.

Хърватинът завоюва безпроблемно първия сет, пробивайки на два пъти своя конкурент за крайното 6-2. Втората част бе надалеч по-равностойна, като и двамата тенисисти печелиха относително елементарно своите сервис геймове. В последна сметка сетът мина без пробиви и изходът му трябваше да бъде решен след тайбрек, който бе извоюван от Чилич със 7-4.

Доминацията на международния номер 6 продължи и в третия сет, който стартира с ранен пробив за него. Макар и мъчно 29-годишният хърватин затвърди преднината си на личен сервис, с цел да поведе с 3-1. Малко по-късно Чилич постави точка на разногласието с нов пробив при 5-2, след който сервира за мача и крайното 6-2 в негова изгода.

Неделният край ще е трети за Чилич в шампионат от Големия шлем и първи в Мелбърн. Освен купата в Ню Йорк през 2014, през предходната година хърватинът стигна и до последния мач на Уимбълдън, където обаче изгуби от Роджър Федерер. Именно швейцарецът, който е и настоящият първенец в шампионата, може да е противник на Чилич във финала. Утре, във втория полуфинал от конкуренцията, Маестрото се изправя против сензацията в Мелбърн – корееца Хьон Чун. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР