Хървата в света статуя на британския музикант Дейвид Бауи бе

...
Хървата в света статуя на британския музикант Дейвид Бауи бе
Коментари Харесай

Откриха първата статуя на Дейвид Бауи

Хървата в света скулптура на английския музикант Дейвид Бауи бе открита в британския град Ейлсбъри, в графство Бъкингамшър, оповестяват международните медии. Известният създател дебютира като  Зиги Стардъск в музикалния клуб Фриърс, който се намира точно там. В Ейлсбъри са дебютите и на два от неговите албуми.

Уникалната бронзова статуя, наречена " Земният делегат ", е дело на художника Андрю Синклер. Тя показва Бауи в неговите разнообразни креативен облици, с които той остана в сърцата на своите почитатели. Високоговорители, инсталирани над монумента, ще извършват песни на артиста на всеки час. Роб Стрингер, основен изпълнителен шеф на Sony Music, описва статуята като " красива ".  " Мислех, че това ще бъде една дрънкулка, а в действителност е цялостна колекция от живота му ", коментира Стрингер. 

Дейвид Бауи почина от рак през януари 2016 г. 

" Когато ни напусна, имаше неотложен и необикновен изблик на страсти в града ", изяснява музикалният промоутър Дейвид Стопс пред Variety. " Мислехме, че би трябвало да създадем нещо като паметник за града и за Дейвид Бауи. "

Скултурата бе открита от певеца и композитор Хауърд Джоунс.

" Реакцията на статуята беше толкоз положителна ", сподели музикалният промоутър Дейвид Стопс пред The Daily Telegraph. " Когато получите нещо подобно или го обиквате незабавно, или го намразвате. Ако хората кажат " Мразя го " или " Обичам го безусловно " тогава знаете, че това е същинско изкуство. Това е определението за изкуство ", добави Стопс, който е основател на безвъзмездната акция за набиране на средства за паметника, събрала общо 100 хиляди паунда. 

So this it then #aylesbury#bowiepic.twitter.com/dtmnndVgPA

— Aylesburyowl (@aylesburyowl) 25 март 2018 година

По-рано този месец Дейвид Стопс подаде петиция за преименуването на Ейлсбъри на " Ейлсбауи ", с цел да се почете " мощната връзка " на певеца с града.

Вижте видеорепортажът на The Telegraph, оповестен в YouTube.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР