Харвардското дуо - така германският Франнфуртер алгемайне цайтунг (FAZ) нарича

...
Харвардското дуо - така германският Франнфуртер алгемайне цайтунг (FAZ) нарича
Коментари Харесай

FAZ за Петков и Василев: Искат да изправят на крака най-бедната страна в ЕС

" Харвардското дуо " - по този начин немският Франнфуртер алгемайне цайтунг (FAZ) назовава Кирил Петков и Асен Василев. Двамата предприемачи желаят да изправят на крайници стопанската система на най-бедната страна в Европейски Съюз, написа изданието. споделя за публикацията:

" Мениджърите на страната " - под това заглавие немският " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг " (ФАЦ) разгласява обширна.

Двамата предприемачи, известни като " Харвардското дуо ", желаят да изправят на крайници стопанската система на най-бедната страна в Европейски Съюз, написа изданието и изяснява, че въпреки " Продължаваме промяната " да съществува напълно неотдавна, допитванията към този момент я виждат на второ място с тънка преднина пред Българска социалистическа партия.

" Политическите новаци биха могли да играят водеща роля "

Фактът, че партията им е на цели 8 % след консервативната ГЕРБ на оплетения в корупционни обвинявания някогашен министър-председател Бойко Борисов, въобще не тормози Асен Василев, написа авторитетното издание и цитира прогнозата на самия Василев, съгласно който.

" Дори последователи на 44-годишния Василев считат сходно очакване за пресилено, само че и второто място в тези към този момент трети избори за една година не е по никакъв начин неприятен резултат. Защото и в този случай политическите новаци биха могли да играят водеща роля ", разяснява ФАЦ.

Сметката им е такава: в случай че в Народното събрание влязат шест партии, както се чака, ГЕРБ евентуално няма да откри съдружен сътрудник, с цел да сформира държавно управление. Затова на дневен ред ще излезе нуждата от коалиция на четирите новаторски партии, които обаче, написа ФАЦ, са в разнобой по разнообразни тематики. Вестникът напомня, че през юли " ИТН " на Слави Трифонов стана първа мощ още с първото си явяване на избори, само че след това партията на шоумена не съумя да сформира държавно управление, заради което последователите ѝ в това време се отдръпнаха от нея.

Дуото от Харвард към този момент не се занимава с въпроса за бъдещите съдружни сътрудници, написа по-нататък ФАЦ и цитира Василев с думите, че първата им задача е да реализират мощен резултат на изборите в неделя. Германското издание напомня, че.

По-нататък създателят Андреас Мим разяснява досегашната им активност като министри по този начин: " Двамата реализираха триумфи и разчистиха своите министерства. Петков " проветри " държавната ББР, раздавала пари на малцина огромни компании, вместо на голям брой по-дребни бизнесмени, както е планувано по статут. Василев пък обърна с главата надолу финансовото министерство ", написа изданието и цитира някогашния длъжностен министър на стопанската система с думите: " Всички механизми за надзор там бяха изключени, заварихме голям брой улики за корупция и злоупотреби с държавни средства ".

Друга заслуга на двамата предприемачи, съгласно ФАЦ, е, че са реформирали данъчния надзор, като са го насочили към огромните длъжници, в следствие от което в границите на четири месеца са били събрани 2,5 милиарда лв. спомагателни доходи. А това подхожда на към 5% от плануваните за 2021 държавни разноски. Така са били открити повече пари за опазване на здравето и за повдигане на пенсиите, а мнозина в България са били учудени какви благоприятни условия съществуват при положително събиране на налозите.

" Двамата имат ясни проекти за икономическата и финансова политика "

" Двамата може и да нямат цялостна стратегия за ръководство, само че по тази причина пък имат ясни проекти за икономическата и финансова политика ", разяснява ФАЦ. " Искаме парите на хората да работят за самите хора, без корупция, без неефективност ", споделя Василев пред изданието. И той, и харизматичният Петков подлагат на критика Европейски Съюз поради незадоволителния надзор върху усвояването на европейските средства, които са толкоз значими за закъсалата стопанска система на България.

Петков декларира, че Европейски Съюз се държи като " богата, сенилна остаряла дама, която се оставя да бъде доена за пари, без да отстоява позициите си ". " Тези думи явно са ориентирани към някогашния министър председател Борисов, само че и към държавни ръководители от сорта на Виктор Орбан в Унгария ", написа ФАЦ и акцентира, че и Василев е последовател на по-строгия надзор върху изразходването на европейските средства.

В края на репортажа ФАЦ цитира още един път Асен Василев с думите: " Обещахме на хората да се борим за смяната в България и ще създадем всичко допустимо тя в действителност да се случи ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР