Харвард заяви, че е получил 5% по-малко кандидатури за студенти

...
Харвард заяви, че е получил 5% по-малко кандидатури за студенти
Коментари Харесай

Кандидатурите за Харвард спадат с 5% след година на сътресения в кампуса на Ivy League

Харвард съобщи, че е получил 5% по-малко кандидатури за студенти тази година спрямо година по-рано, спад, който следва бурна година за учебното заведение на Ivy League, която включваше оставката на президента Клодин Гей и реакцията на антисемитски произшествия в кампуса.

Базираното в Кеймбридж, Масачузетс учебно заведение получи 54 008 кандидатури за випуск 2028, съгласно Harvard Crimson, вестникът на кампуса. Бакалавърският лицей към Харвардския университет одобри 1245 от тези претенденти, давайки на идващите първокурсници % на приемане от 3,59% - най-високият % на банкет от четири години, отбелязва обявата.

Спадът в Харвард е противоположен до възходящи кандидатури за студенти в други заведения от Ivy League, като групата за приемане на Йейл е скочила с 10%, а Колумбийският университет регистрира нарастване от 5,4%. Поради по-големия им набор от претенденти, Yale сподели, че процентът на приемане от 3,7% е най-ниският, до момента в който процентът на приемане в Columbia е намалял до 3,85% от 3...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР