Харвард съобщи, че е премахнал подвързия, направена от човешка кожа,

...
Харвард съобщи, че е премахнал подвързия, направена от човешка кожа,
Коментари Харесай

Харвард премахва корицата от книга от 19-ти век: Доктор е направил корицата с кожата на пациент


Харвард заяви, че е премахнал подвързия, направена от човешка кожа, от книга от 19-ти век, съхранявана в библиотеката на университета, оповестява BBC.

Става въпрос за книгата " Des Destinees de l'Ame " / " Съдби на душите " на френския публицист Арсен Хусе, която се съхранява в библиотека от 30-те години на предишния век. През 2014 година учените откриха, че подвързващият материал на книгата в действителност е човешка кожа. Сега университетът разгласи, че е премахнал превръзката " по етични аргументи ".


„ След деликатно изследване, ангажиране на заинтригуваните страни и разискване, ние взехме решение да премахнем превръзката и да работим с управляващите, с цел да завършваме и почтително да изхвърлим тези човешки остатъци “, споделиха от Харвард.

Харвард споделя, че търси метод да подсигурява, че " човешките остатъци се третират с достолепие в опит да се възвърне достолепието на дамата, чиято кожа е била употребена ". Библиотеката също по този начин „ организира по-нататъшно биографично проучване на предишното на анонимния пациент “.

Книгата " Des Destinees de l'Ame " / " Destinies of Souls " е медитация върху душата и живота след гибелта, написана от Арсен Хусе в средата на 1880-те години. Говори се, че създателят я дал на своя другар доктор Лудовик Буланд, който по-късно направил корица за книгата с кожа от тялото на незнаен пациент, умрял от естествена гибел.


Книгата идва в библиотеката на Харвард през 1934 година Вътре в книгата има записка, написана от доктор Буланд, в която се показва, че на корицата не е щампован орнамент, с цел да се „ резервира нейната грациозност “.

„ Пазех това парче човешка кожа, взето от гърба на жена. „ Книгата за човешката душа заслужаваше да има човешка корица “, написа той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР