Хартиеният билет от 2 лева, който щеше да се купува

...
Хартиеният билет от 2 лева, който щеше да се купува
Коментари Харесай

ГЕРБ и ВМРО се отказаха от идеята за хартиен билет от 2 лева в метрото

Хартиеният билет от 2 лв., който щеше да се купува от касите в метрото, ще бъде анулиран. Вносителите на концепцията - общински съветници от ГЕРБ-СДС и Вътрешна македонска революционна организация, сами я отдръпнаха единствено две седмици откакто я за транспорт на пасажери в София. Единствен Борис Бонев от вносителите продължи да отстоява по-високата цена с претекста, че задачата е била последователно хартиеният билет и перфораторите най-накрая да изчезнат.

Още преди две седмици ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев от ГЕРБ. изиска анулация на по-високата цена. " 30-40 хиляди билета се купуват на ден и увеличението на цената е безпричинно ", разяснява той. Мнението му бързо беше възприето от вносителите.

" Подкрепям концепцията. Не знам по какъв начин стигнахме до тази цена от 2 лв. за билет без прекачвания ", призна съвносителят Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация. Съгласие с анулацията показаха и другите взели участие в основаването на новата тарифна политика от общината - Прошко Прошков и Зафир Зарков от ГЕРБ-СДС.

Бонев се учуди, че при трупането на финансови загуби от градския превоз, ръководещите Столичната община, отхвърлят нарастване на цената на превозен документ. " С тази мярка се очакваше доход от 2 млн.лева ", удостовери и Зарков, който ръководеше работната група, изготвила измененията в наредбата.

От няколко дни в обществената мрежа се провежда митинг за на следващия ден, четвъртък, от гражданска организация пред постройката на Столичната община точно против въвеждането на по-скъпия книжен билет. Българска социалистическа партия също изиска анулацията му освен на касите в метростанциите, само че и когато се купува от водачите в градския превоз. Второто предложение не бе възприето и цената от 2 лв. в тези случаи остава. " В цяла Европа билетът, платен от лидера е най-скъп ", аргументира се Зарков.

Столичната община похарчи 100 млн.лева за електронна билетна система, която предлага няколко лесни метода за пазаруване на билет от 1.60 лв., а ние в този момент ще връщаме хартиения от ХIХ век ", недоволства Бонев.
Водещата комисията по нормативна уредба и локално самоуправление одобри хартиеният билет да коства 2 лв., единствено когато се купува от лидера в наземния градски превоз, само че да остане 1.60 лв. в касите на метростанциите. Предстои измененията в наредбата за транспорт на пасажери в София да бъде гласувана на сесията на СОС на 21 юли.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР