Хартиените ваучери за храна остават в историята. Те ще бъдат

...
Хартиените ваучери за храна остават в историята. Те ще бъдат
Коментари Харесай

Започва дигитализацията на ваучерите за храна

Хартиените ваучери за храна остават в историята. Те ще бъдат заменени с пластика, наподобяваща банковата карта. Дигитализацията започва от началото на годината.

До юли ще има гратисен интервал, в който ще се издават и хартиени и електронни ваучери. Това съобщи Българска национална телевизия.

Тази година квотата за тях е избрана от страната и е на стойност от 1,6 милиарда лв.. Това е с 200 милиона лв. повече спрямо 2023 година. Максималната сума, която шефът може да даде на един служащ, е 200 лв. на месец.

Около 700 000 души у нас, работещи в 20 000 компании, получават ваучери за храна.

Таня Обущарова, основен секретар на Асоциацията на операторите на ваучери за храна в България, уточни, че картата с ваучерите ще се зарежда от работодателя, а служителят ще може да ревизира какъв брой пари са му останали и до по кое време важи пластиката по телефона или през мобилно приложение.

По думите ѝ дигитализацията ще понижи административната тежест за работодателите. Според нея по този начин ще се понижат и транспортните разноски по доставка на ваучерите.

Тя акцентира, че един от проблемите сега е, че много от дребните магазини в страната към момента не са готови да работят с електронни ваучери, защото не са оборудвани с постерминали.

Дигитализацията на ваучерите за храна ще бъде за сметка на работодателите.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР