Хартиените бюлетини за вота на 2 октомври пристигнаха днес в

...
Хартиените бюлетини за вота на 2 октомври пристигнаха днес в
Коментари Харесай

Хартиените бюлетини за вота на 2 октомври пристигнаха в област Търговище


Хартиените бюлетини за вота на 2 октомври дойдоха през днешния ден в област Търговище. Областният шеф Станимир Парашкевов, основният секретар на регионалната администрация Тодорка Танева, чиновници на администрацията и представители на Районната изборна комисия (РИК) следиха процеса на приемането им.

Броят на бюлетините за Търговищка област е 118 900. По данни на ЦИК, броят на гласоподавателите в  региона е 117 136, разпределени в 267 изборни секции.

Изборните бумаги и бюлетините ще бъдат съхранявани в регионалната администрация с непрекъсната полицейска защита. Ще бъдат разпределени по авансово направен график на общинските администрации за запазване. В деня за размисъл, в наличието на представители на РИК-Търговище, те ще бъдат предоставени под полицейска защита на секционните изборни комисии по обитаеми места в региона.

Председателят на РИК-Търговище юрист Диана Игнатова уточни, че акцията за вота на 2 октомври в 28-ми МИР протича обикновено. В комисията са подадени два сигнала - за пропагандни материали, сложени на нерегламентирани места, съобщи Българска телеграфна агенция. 

По-рано през днешния ден в регионалната администрация в Търговище се състоя работна среща по организационно-техническата подготовка за идните парламентарни избори. Обсъдени са въпроси, свързани с координацията сред РИК и компанията снабдител на машините за гласоподаване – „ Сиела Норма “, защитата на устройствата за гласоподаване, логистиката по разпределението им в изборните секции, доставката и съхранението на хартиените бюлетини, организацията по приемане на изборните бумаги, както и подготовката на структурите на ОД на Министерство на вътрешните работи за защита на публичния ред и обезпечаване на пожарната сигурност в регионите на изборните секции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР