Хартиените бюлетини за предстоящите местни избори ще струват близо 8,5

...
Хартиените бюлетини за предстоящите местни избори ще струват близо 8,5
Коментари Харесай

Хартиените бюлетини на местния вот ще струват над 8 млн. лв. на държавата

Хартиените бюлетини за идните локални избори ще костват близо 8,5 млн. лева Това заяви говорителката на Централната изборна комисия (ЦИК) Росица Матева на брифинг пред публицисти.

Общата цена на публичната поръчка за хартията е 9,180 млн. лева, като 700 хиляди лева ще бъдат изразходени за доставката на хартия за машинното гласоподаване, а останалите пари за хартиените бюлетини.

Значителният разход се постанова поради миналогодишните промени в Изборния кодекс, при които с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия а машините на процедура бяха превърнати в принтери.

Машинното гласоподаване към момента е вид за гласоподавателите (наред с хартиената бюлетина), само че според изборното законодателствомашини просто ще разпечатват " бюлетини " вместо протокол с резултатите.

Видовете бюлетини на идните избори обаче ще бъдат доста повече - общо 3606 типа, поради районния темперамент на вота. А близо 21 млн. хартиени бюлетини ще бъдат разпечатани.

Междувременно във вторник изтича крайният период за регистрация на партиите, обединенията и инициативните комитети за присъединяване в изборите. А се чака се още в сряда да бъда изтеглен жребият за номерата в бюлетините.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР