Хартиените бланки за рецепти могат да бъдат закупени почти от

...
Хартиените бланки за рецепти могат да бъдат закупени почти от
Коментари Харесай

Експеримент: Всеки може да фалшифицира хартиена рецепта

Хартиените бланки за предписания могат да бъдат закупени съвсем от всяка книжарница

Докато лекари и фармацевти не престават да спорят към практиката медикаментите да се предписват и на хартия, и с електронна рецепта, екип на ревизира до каква степен са сигурни белите хартиени предписания.

След къс опит се откри, че всеки пациент може да си извади бяла хартиена рецепта и да си закупи антибиотик да вземем за пример. Хартиените бланки за предписания могат да бъдат закупени съвсем от всяка книжарница, а изваждането на щемпел ще ви коства към 30 лв..

Избираме идентификационен код на фиктивен доктор и медицински център, с цел да не нарушаваме закона. Всички нужни данни за истинска рецепта са обществено налични.

" Белите предписания на процедура могат да бъдат и рискови, липсват данните от реквизита, няма телефон на доктор ", съобщи Димитър Маринов.

" Доста предписания минават през ръцете ми, в случай че не са по този начин написани и бяха действителни имена, бих я извършил ", твърди магистър-фармацевтът Йордан Славчев.

Фармацевтите изясняват, че неведнъж хартиените предписания са нечетливи.

" Електронните предписания са безусловно сигурни във връзка на информацията, която съдържат. Тя се издава от доктор, който може да практикува ", счита Димитър Маринов.

На електронния притежател контролът по определяне и разпределяне на медикаменти става в действително време. От БЛС упорстват 100% електронни да са жълтите и зелени предписания, само че да се резервира хибридният модел при белите. Според доктор Мирослав Спасов главният проблем е в нежеланието на българския пациент да пристигна до лекарския кабинет.

" Най-често се обажда по телефона с настояването да му бъде издадено направлението, без да се реализира нужният обзор ", показа доктор Мирослав Спасов.

С електронните предписания се преодолява и потребността пациенти с хронични и онкологични болести да посещават персоналния си доктор, с цел да им бъдат предписани медикаменти.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР