Хартиената бюлетина не е рецепта за повишаване на избирателната активност,

...
Хартиената бюлетина не е рецепта за повишаване на избирателната активност,
Коментари Харесай

Никола Минчев категоричен: Хартиената бюлетина няма да повиши избирателната активност - Топ новини

Хартиената бюлетина не е рецепта за повишение на изборната интензивност, дори в противен случай.

Това сподели в „ Интервюто в Новините на NOVA “ бившият ръководител на Народното събрание и сегашен народен представител от „ Продължаваме промяната “ (ПП) Никола Минчев. „ При последните избори с хартиени бюлетини броят на недействителните бюлетини е неведнъж по-висок, в сравнение с когато имаме единствено машинно гласоподаване. Това не е инцидентно “, посочи Минчев.

Той разяснява и ще има ли постоянен кабинет. „ Имаме решение на груповите органи на партията да не подкрепим първия мандат, който отива в ГЕРБ – ние ще поддържаме политики. Видях, че първото съвещание на Правна комисия, което е планувано тази седмица, планува да се преглежда антикорупционния закон, който от Политическа партия сме внесли. Много е рано да даваме безапелационна оценка какъв знак съставлява това.  Дори теоретично не съм сигурен дали първата точка не е преднамерено тази, единствено с цел да се обезпечи кворум. За да се види, че ГЕРБ имат предпочитание за конфетни стъпки в посока правосъдна и антикорупционна промяна, се изисква повече време, а освен една точка, поставена в план на дневен ред “, разясни той. По думите му е рано да се приказва за втория мандат, откакто още даже първият не е връчен. 

 На въпрос не престават ли от ПП да поддържат кандидатурата на Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ, Минчев сподели следното: „ Не сме имали разискване на нова номинация. От друга страна законопроектът, за който говорихме планува делене на двата органа. Ако тава се случи, би трябвало да помислим по какъв начин да ги попълним. Изминаха години, в които пропуснахме да се приближим до западните страни по качество на живот. Това е едно пропуснато време за страната ни. То би трябвало да откри своята политическа отговорност. Не може с хората, поради които пропуснахме това време, внезапно да се прегърнем като че ли нищо не е било “, завърши Никола Минчев.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР