Хартиената бюлетина е най-големия приоритет на парламента и е по-важна

...
Хартиената бюлетина е най-големия приоритет на парламента и е по-важна
Коментари Харесай

Хартиената бюлетина - по-важна и от бюджета, и от заплатите

Хартиената бюлетина е най-големия приоритет на Народното събрание и е по-важна и от бюджета, и от нарастването на минималната работна заплата. Това стана ясно през днешния ден при следващите разногласия в пленарната зала, свързани с дневния ред.

Депутатите одобриха да стартират последния си пленарен ден за годината с ветото на президента върху измененията в Изборния кодекс, с които Народното събрание върна хартиената бюлетина и на процедура унищожи машинното гласоподаване, трансформирайки машините в най-обикновено принтери, чиито разписки още веднъж ще се броят от секционната комисия.

Партиите, които поддържат връщането на хартиената бюлетина са ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Те имат общо 127 гласа. За преодоляане на президентското несъгласие са нужни 121.

Вероятната причина за това ветото да е първа точка е и това, че с цел да бъде то преодоляно, трябват повече от половината от всички депутати, а за приемането на бюджета - повече от половината от присъстващите. Това ще разреши на огромна част от депутатите да си тръгнат по районите, откакто ветото бъде преборено.

Втора точка е удължаването на бюджета.

А точката за повишението на минималната работна заплата - промени в Кодекса на труда - изобщо не влезе в дневния ред. Дори Българска социалистическа партия обаче, които предлагаха тази точка, упорстваха тя да е втора, след ветото на кодекса.

Очаквайте детайлности!
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР