Хармони Тан не беше особено позната на широката тенис общественост,

...
Хармони Тан не беше особено позната на широката тенис общественост,
Коментари Харесай

За само 51 минути: Екзекуторката на Уилямс намери място в 1/8-финалите на Уимбълдън

Хармони Тан не беше изключително позната на необятната тенис общност, единствено че получи страхотната опция да дебютира на Уимбълдън с мач против самата Серина Уилямс. Седемкратната шампионка не беше играла професионален мач на сингъл в последната една година и французойката се възползва от това събитие, надделявайки в над три часово представление на централния корт. Мнозина побързаха да обезценят успеха на 115-тата в света, защото Уилямс отсъстваше прекомерно дълго от кортовете и сигурно не беше в оптималната си форма.

24-годишната състезателка обаче побърза да затвори устите на своите критици, откакто в идващия кръг реализира безапелационен триумф над Сара Сорибес Тормо, а през днешния ден се оправи и с локалната фаворитка Кейти Болтър, с цел да си подсигурява място на своя първи осминафинал в Големия шлем - 6:1 6:1. Самата британка сътвори огромна сензация в предишния си мач, когато надделя миналогодишната финалистка Каролина Плишкова, само че вариативността на Тан се оказа непреодолимо затруднение пред нея.

Французойката започва срещата на високи обороти, до момента в който поддръжката от трибуните като че ли по-скоро напрягаше в допълнение Боултър, тъй като тя беше в ролята на любимка и не можеше да подходи толкоз свободно, както го стори в срещата си с Плишкова. Тан осъществя ранен пробив и даже можеше да дублира задатъка си, единствено че нейната съперничка най-сетне се разписа в резултата. Оттам насетне още веднъж международната номер 115 имаше съществено игрово преимущество и загуби единствено още 3 точки до края на откриващия сет.

Доминацията на французойката продължи с цялостна мощ във втората част, където тя още веднъж стигна до ранен брейк и ответна реакция продължаваше да липсва. Местната фаворитка беше влезнала в сериозна психическа дупка, като реагираше отрицателно след всяка своя неточност и само съумя да вземе още единствено гейм, с което присъединяване ѝ на Уимбълдън завърши.

Тан пък се нуждаше от единствено 51 минути, с цел да си обезпечи осминафинален мач с една всред младите американки Кори Гоф и Аманда Анисимова.

Harmony Tan was having a lot of fun in her 51-minute victory over Katie Boulter ⚡

The Frenchwoman`s brilliant run continues and she`s into the second week of
— Wimbledon (@Wimbledon)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР