Harmonature – В хармония с природата на Нусантара“, е празник

...
Harmonature – В хармония с природата на Нусантара“, е празник
Коментари Харесай

„Harmonature – В хармония с природата на Нусантара“: Индонезия представи своята култура пред България

„ Harmonature – В естетика с природата на Нусантара “, е празник на връзката сред природата и изкуството, само че и показва културата на Индонезия пред всички българи, споделя диригентът на спектакъла Ервин Гутава. Етнооркестърът под управлението на известния индонезийски диригент показа индонезийска музика и принадлежности.
Посетих София преди 10 години. Работих с българския симфоничен оркестър за индонезийски филм. Сега е второто ми посещаване тук в България и първо посещаване в Пловдив. Пловдив е доста хубав и туристически град/ Особено с гледката която имаме тук в този момент. Отправям покана към всички българи, да опитат и почувстват индонезийската просвета, музика, обичаи.
Ервин Гутава - диригент на " Harmonature "

„ Ние вършим комбинации с модерното изкуство. Това показват нашите танцьори, тъй че българската аудитория може да се наслаждения на преживяването, наречено Индонезия. Нашата страна има предлага голямо разнообразия от изкуство и обичаи, и сме отворени към останалите страни и култури по целия свят “, изясни Гутава.
 Indonesia Koncert Plovdiv Harmonature Indonezia EB Концерт-спектакъл „ Harmonature: в Хармония с природата на Нусантара “ на сцената на Античния спектакъл
Спектакълът цели освен да запознае и сближи двете култури, само че и да показа новата столица на Индонезия, а точно – Нусантара. Публиката в Античния спектакъл в Пловдив съумя да я види пресъздадена на сцената, посредством 3D мапинг.

В свят, в който съществува неустановеност, точно културата и изкуството е това, което ни сплотява, счита индонезийският дипломат в България Н. Пр. Иуан Богананта.

„ Вложихме цялото си сърце и душа, с цел да ви създадем очевидци на най-хубавото от Индонезия “, споделя той.
Темата „ В естетика с природата на Нусантара “, беше определена, с цел да ви представим нашата бъдеща столица Нусантара, което в превод значи архипелаг. Тя се намира на остров Калимантан. Нусантара ще бъде един интелигентен и резистентен град, в който природа, просвета и технология, както и общество, ще бъдат в естетика. Новата столица не съставлява единствено физическо пренасяне. Това е нова глава в смяната на метода на мислене. Нусантара ще бъде най-хубавият образец за това по какъв начин Индонезия дава отговор на софтуерният прогрес. Столицата ще помогне на Индонезия да реализира своята цел и да се трансформира в една просперираща страна до 2045 година
Н. Пр. Иуан Богананта, дипломат на Индонезия в България

Единствената индонезийска танцова група в България, Рози от Архипелага и Нимфите - индонезийската танцова група в Сърбия извършиха обичайни танци. А музикалните осъществявания показват пъстротата на разнообразни елементи от Индонезия, споделя арт шефът Джей Субиякто.

„ Водещата концепция е колаборацията сред България и Индонезия, тъй като ние имаме доста общи неща. Например здания с културно завещание, религиозни храмове, изключително в Пловдив. Не инцидентно избрахме Пловдив. За нас това е хубав град с просвета и хората тук в действителност правят оценка културата и изкуството тук, даже и музиката. Искаме да представим и да кажем на хората в България, че Индонезия е най-голямата островна страна в света, включваща 17 хиляди острова. Каним всички българи да посетят Индонезия. Аз знам много за това място, тук е необикновено. Построено е през първи век, тъй че имате цивилизация доста от дълго време. Имате завещание, което към момента се употребява. Ето да вземем за пример Античния спектакъл не е всеобщо място, само че хората го употребяват. Най-хубавото нещо за мен е, че се употребява за изкуство и музика “, споделя Субиякто.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР