Харков е на ръба на хуманитарна криза - няма хранителни

...
Харков е на ръба на хуманитарна криза - няма хранителни
Коментари Харесай

Руските военни конвои напредват към Киев, бомбардировки с жертви и ранени в Харков

Харков е на ръба на филантропична рецесия - няма хранителни ресурси, медицински консумативи, всевъзможни артикули от първа нужда, описват локалните хора.

Службата на Организация на обединените нации по правата на индивида заяви във вторник, че минимум 136 цивилни са били убити при нападението на Русия, в това число 13 деца.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба сподели, че светът би трябвало да направи повече, с цел да накаже Русия за „ варварската “ офанзива против площада на Свободата и жилищни квартали, като упрекна съветския президент Владимир Путин, че прави „ военни закононарушения от гняв, убива почтени цивилни “.

Шестият ден от нашествието Украйна е очевидец на продължаващи офанзиви на няколко фронта, само че съгласно известията настъплението на Русия е забавено от украинската опозиция.

Хората в южния град Херсон споделят, че сега градът е обкръжен, а кметът на Мариупол оповестява, че градът е бил обстрелван през нощта.Цитиран от РИА Новости, водачът на донецките сепаратисти Денис Пушилин е декларирал, че задачата е пристанищният град да бъде обкръжен.

В същото време Народното събрание на Украйна оповестява, че беларуски войски са минали украинската граница в Черниговска област.

„ Беларуски елементи нахлуха в Черниговската област. Информацията бе доказана от Виталий Кирилов, представител на Северните териториални отбранителни сили. Повече елементи по-късно “, написаха от Радата.

Само час по-рано президентът на Беларус Александър Лукашенко разяснява, че страната му няма желание да се включва във военните дейности.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР