Харков е бил ударен от балистични и крилати ракети. Това

...
Харков е бил ударен от балистични и крилати ракети. Това
Коментари Харесай

Русия удари с балистични ракети по Харков

Харков е бил ударен от балистични и крилати ракети . Това разгласи в обществените медии кметът на Харков Игор Терехов.

Той заяви за най-малко осем удара. Минути преди Терехов Олег Синегубов, началник на регионалната администрация, писа в " Телеграм ", че 10 ракети са блъснали града.

" Има известни проблеми с електрозахранването на превоза, само че нашите експерти към този момент работят по възобновяване на електрозахранването. Засега сме присъединили тролейбусите на самостоятелно придвижване " - написа кметът на Харков в Telegram.

По предварителна информация ударът против Харков е бил нанесен с два типа ракети - С-300 и Х-22 .

С-300 е противовъздушна система, ракетите ѝ са приспособени от руснаците да обстрелват наземни цели по балистична траектория, до момента в който Х-22 са крилати ракети с въздушно базиране.
 Русия още веднъж стреля по Харков с ракети С-300
Русия още веднъж стреля по Харков с ракети С-300

Няма данни за жертви и потърпевши

Кметът на Лвов Андрий Садовий заяви, без да навлиза в детайлности, че тази нощ по време на съветската офанзива с ирански дронове е избухнал пожар в някакъв обект от сериозната инфраструктура в града .

" По предварителна информация повече от 10 " шахеда " са атакували Лвов. Имаме пожар на обект от сериозната инфраструктура на града. Засега без повече мнения " - написа Садовий в " Телеграм " ".

Няма информация за потърпевши , добави кметът.

Междувременно във всички източни и южни райони на Украйна още веднъж бе оповестена въздушна паника. Преди половин час каналите за наблюдаване оповестиха за изстрелване на ракети от съветски стратегически бомбардировачи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР