Хъркането и високото кръвно налягане показват, че е необходимо да

...
Хъркането и високото кръвно налягане показват, че е необходимо да
Коментари Харесай

Ако имате тези 5 признака, трябва да отслабнете

Хъркането и високото кръвно налягане демонстрират, че е належащо да отслабнете, споделя диетологът Майк Бол. Той назова пет признака, които демонстрират, че си коства да отслабнете колкото се може по-бързо в публикация за Eat This, Not That!, представена от dariknews.bg.

" Въпреки че има доста лекарства, които могат да се одобряват за лекуване на високо кръвно налягане, една от най-важните ограничения за битка с него е отслабването ", споделя Бол и съобщи, че високият холестерол, преддиабетните положения и диабетът също демонстрират значимостта на отслабването.

Друг симптом е мощното хъркане. Лекарят изясни, че от време на време това се дължи на апнея - сънна апнея, която е нарушаване на дишането, което може да се развие на фона на наднорменото тегло. " Апнеята може да направи съня разтревожен, което води до отмалялост денем, а също по този начин усилва риска от развиване на хронични болести като високо кръвно налягане и диабет ", предизвестява Бол.

Диетологът посъветва хората, които изпитват болежка даже при леко натоварване, да преразгледат диетата си. Той изясни, че наднорменото тегло усилва натоварването на костите и ставите и оттова се появява непрекъснат дискомфорт. " Ако изпитвате болежка, която не сте изпитвали преди, обсъдете я с Вашия доктор. Ако решите, че повода е наднорменото тегло, коства си да се отървете от него ", споделя лекарят.

Последният симптом е задушно дишане при по-бързо вървене. Ако нормалните ви дистанции се изминават доста по-трудно, а изкачването на стълби се трансформира в изтезание, Бол поучава да се претеглите, с цел да видите дали не сте напълнели в последно време.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР