Харизматичният бивш капитан на Англия Брайън Робсън си спомни за

...
Харизматичният бивш капитан на Англия Брайън Робсън си спомни за
Коментари Харесай

Легенда на Манчестър Юнайтед: Помня претъпкания стадион във Варна, Бербатов все още го може

Харизматичният някогашен капитан на Англия Брайън Робсън си спомни за единственото досега посещение на Манчестър Юнайтед в България през 1983 година. Това става в първи 1/8-финален конфликт на към този момент несъществуващия шампионат КНК, а противник е ЖСК-Спартак (Варна), а резултатът е 0:2 за британците.

Робсън, който от години е международен дипломат на обичания си клуб се срещна с българския финансист Кирил Евтимов на „ Олд Трафорд “ през миналия уикенд. Бургазлията изгледа онлайн дуела сред легендите на Манчестър Юнайтед и Ливърпул, приключил с победа на мърсисайдци с 3:1, като Бербатов означи единственото попадение за домакините.

В диалога сред двамата е коментирано и въпросното посещение на „ алените дяволи “ във Варна.

„ Отлично си припомням този мач, основно заради две аргументи. Първата е, че аз вкарах първия гол, който постоянно е значим в турнирни борби и внася нужната убеденост и успокоение. Втората и главната е, че стадионът беше препълнен до краен лимит. Буквално нямаше едно празно място, а това е постоянно добре за играчите, които се радват на цялостни трибуни. Имаше невероятна атмосфера. Помня и положителното отношение на българите, които безусловно ни гледаха в очите през целия ни престой “, показа Робсън пред Евтимов.

65-годишният благородник, който бе селекционер на легендите на Юнайтед, разяснява с българина и представянето на Димитър Бербатов.

„ Винаги съм го харесвал още от интервала му в Тотнъм. Вкара страхотни голове за нас и се веселя, че бе част от отбора няколко сезона. Отбеляза и в този мач. Като виждам още е в идеална спорта форма и към момента го може. Надявам се и отсега нататък да се виждаме по такива благотворителни начинания “, добави двукратния първенец с Юнайтед.

Футболният познавач от България е зарадвал „ Фантастичния капитан “, както е прочут Робсън измежду почитателите на „ алените дяволи “, с българско вино. Освен на англичанина, Кирил Евтимов подари вино и на мениджъра на Челси Томас Тухел, с който се видяха преди последния мач на „ сините “ във Висшата лига през този сезон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР