Харисън Форд е учил философия Той е роден на 13

...
Харисън Форд е учил философия Той е роден на 13
Коментари Харесай

Нещата, които не знаете за Харисън Форд

Харисън Форд е учил философия

Той е роден на 13 юли 1942 година в Чикаго в много креативно семейство: майка му Дороти е радиоактриса, татко му Кристофър се занимава с актьорско майсторство, а дядо му е водевил. В гимназията в Парк Ридж, Илинойс, Форд се изявява в учебната радиостанция WMTH. В колежа Рипон учи философия, само че като че ли губи интерес към учебното заведение – до момента в който не посещава курс по актьорско майсторство… След известно време в лятна занаятчийска школа – където усвоява някои дърводелски умения, които по-късно ще му оказват помощ в по-трудните години – през 1964 година той се насочва към Холивуд в търсене на работа, главно като глас зад кадър.

До 1966 година Форд към този момент има контракт с Columbia Pictures, която дава на младия артист дребни функции във филми и по малкия екран в сериали като „ Gunsmoke “ и „ Kung-Fu “. По думите на самия Форд договорът с Columbia се случва вследствие на цялостен пикочен мехур.

„ Имах извънреден шанс “, споделя артистът пред The Irish Times през 2011 година „ Имах петминутно изявление. „ Колко сте висок? Говорите ли испански? Можете ли да яздите кон? Ще се свържем с вас. “ Слязох долу, с цел да взема асансьора, осъзнах, че би трябвало да посетя тоалетната, и когато се върнах, асистентът на момчето ми направи жест да вляза. Каза ми: „ Искате ли да сключим контракт? “, аз го попитах: „ Какво значи това? “, а той ми отвърна: „ 150 $ на седмица “. Отне ми известно време да се светна, че не аз ще му давам на него 150 $ на седмица. И по този начин, към този момент бях артист. Не можеш да имаш по-голям шанс. “

Между идването си в Холивуд и построяването на по-значителна кариера, Форд работи като дърводелец и извършва планове за клиенти като режисьорите Франсис Форд Копола и Джордж Лукас, които го включват в своите филми. Понякога заема и други длъжности (каквото падне) – през 1968 година Форд се съгласява да стане втори оператор на документален филм за The Doors, озаглавен „ Feast of Friends “. Така той прекарва с групата за малко повече от седмица.

Според Форд това го е срещнало и с по-хедонистичната страна на развлекателния бизнес. „ Работих върху филм за турнето на The Doors “, споделя той по-късно. „ Обикаляхме за към седмица и половина. Концертно турне. Когато свърши, бях на крачка от това да постъпя в йезуитски манастир. Мислех си, че е готино, че е съвременно, само че не можех да съм в крайник с тези момчета – беше ми прекалено много. “

В клипа нагоре можете да видите Форд покрай фронтмена Джим Морисън.

Филмовите артисти постоянно имат неповторими физически характерности и Форд не е изключение със своя белег на брадичката. Актьорът изяснява, че той се е появил по „ банален “ метод: до момента в който работел в аптека в Лагуна Бийч, Калифорния, преди да пробие, той блъснал колата си в телефонен дирек, до момента в който търсел защитния колан. Последвалият белег е резултат от, по негови думи, „ неумело хирургическо внимание “.

Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР