Харисън Форд е само на 39 години, когато снима първия

...
Харисън Форд е само на 39 години, когато снима първия
Коментари Харесай

Как Индиана Джоунс 5 подмлади Харисън Форд с 40 години

Харисън Форд е единствено на 39 години, когато снима първия си филм за Индиана Джоунс - " Похитителите на изчезналия кивот ".

" Не е от годините, а от километрите ", споделя той след следващата изтощителна сцена във кино лентата. Героят му се бори с нацистите, до момента в който те търсят ковчега на завета поради мита, че той ще ги трансформира в непобедима военна мощ.

Четири десетилетия по-късно Форд към този момент е на 80 години, само че още веднъж се връща в емблематичната си роля.

Режисьорът Джеймс Манголд, който поема кино лентата след епохата на Стивън Спилбърг, е решил да върне времето обратно благодарение на образни резултати по " de-aging ", или подмладяването на Форд с компютърна анимация.

Откриващата част на " Индиана Джоунс 5 " ще демонстрира поредна борба сред основния воин и нацистите. Този път действието се развива няколко години след събитията от " Изчезналия кивот ".

Трейлърът демонстрира дребна част от това, което можем да забележим през лятото на 2023:

За да възпроизведат лицето на Форд в интервала, в който той би трябвало да е с визията намъж в средата на 40-те си години, аниматорите ще употребяват остарели записи на артиста. Якето на Джоунс от първия филм също ще бъде употребявано в сцените от възстановката.

Технологията по de-aging не се употребява за първи път: Робърт де Ниро беше подмладен с компютърно-генерирани резултати в " The Irishman " на Мартин Скорсезе, а Кърт Ръсел - в Guardians of the Galaxy Vol. 2.

 Този метод е много забавен, само че има и критици, които считат, че технологията към момента не може да пресъздаде естествения тип на младото лице.

Още по-неубедителна е, когато се съпостави с същинските архивни фрагменти от старите филми с актьорите-ветерани.

Харисън Форд обаче твърди, че този път резултатът е в действителност добър.

" За първи път виждам технология, при която мога да допускам. Малко е плашещо. Не знам дали въобще желая да разбирам по какъв начин работи - само че работи ", споделя той в изявление за Empire.

 Идеята на режисьора е да върне феновете обратно в положителното остаряло време на филмите от Джордж Лукас и Стивън Спилбърг, и да ги " зареди с адреналин ".

Продуцентът на кино лентата Катлийн Кенеди разяснява, че се надява когато публиката види кино лентата, да си намерения, че гледа остарели архивни записи, а не изкуствено генерирани облици.

" Индиана Джоунс 5 " ще се появи по кината на 30 юни 2023 година - цели петнадесет години след последното издание от сагата.

Във кино лентата ще забележим още Фийби Уолър-Бридж (Fleabag) и Мадс Микелсен.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР