Харис и Блинкен ще присъстват на годишната среща по въпросите

...
Харис и Блинкен ще присъстват на годишната среща по въпросите
Коментари Харесай

В Мюнхен американските представители Харис и Блинкен ще се стремя...

Харис и Блинкен ще участват на годишната среща по въпросите на сигурността по-малко от седмица, откакто Тръмп, любимец за президентската номинация на републиканците, съобщи, че н, които не харчат задоволително за защита, написа " Ройтерс ".

Тръмп евентуално ще се изправи против президента на Демократическата партия Джо Байдън през ноември в нещо, което наподобява като под напрежение реванш на надпреварата им през 2016 година, демонстрираха социологически изследвания на " Ройтерс " тази седмица.

Байдън не е участвал на годишната конференция през последните години, само че Харис е възнамерявал да изнесе в петък това, което дефинират като значима тирада за " значимостта на осъществяването на ролята на Съединени американски щати като световен водач ", преди да се срещне с американски законодатели, украинския президент Володимир Зеленски и немския канцлер Олаф Шолц.

Харис евентуално ще бъде деликатно следена поради способността ѝ да управлява на фона на въпросите за възрастта на Байдън, който се кандидатира за втори мандат. Той е на 81 година, а Тръмп - на 77 година и двамата са се упреквали взаимно в умствено закъснение.

Конференцията се организира в миг, когато съветското навлизане в Украйна докара до война на континента, който в продължение на десетилетия се опитваше да откри мир, обезпечен от уговорките на Съединени американски щати към алианса за сигурност НАТО, който Тръмп заплаши да изостави.

за военна помощ за Украйна и други страни, само че финансирането може в никакъв случай да не бъде подложено на гласоподаване в следената от републиканците Камара на представителите поради опълчването на Тръмп.

По време на политическия протест в събота Тръмп загатна за това, което назова " просрочени " заплащания от страна на членовете на НАТО, и описа за това, което съгласно него е бил диалог в предишното с ръководителя на " огромна страна " за евентуална офанзива от страна на Русия.

" Не, не бих ви защитил. Всъщност бих ги насърчил (Русия) да вършат каквото си изискат по дяволите. Трябва да си платите ", споделя Тръмп, че е споделил на неназования водач.

Договорът за НАТО съдържа наредба, която подсигурява взаимна отбрана на страните членки, в случай че някоя от тях бъде нападната. Става въпрос за Член 5 от Вашинсгтонския контракт, с който е основан отбранителният алианс.

като покана към съветския президент Владимир Путин да нападне съдружниците и съобщи, че те акцентират незабавната потребност от финансиране на Украйна.

Байдън встъпи в служба през 2021 година с обещанието да съживи съюзите след изолационисткия метод на Тръмп по време на мандата му в Белия дом през 2017-2021 година и значително съумя - до момента, сподели Рейчъл Рицо, старши помощник без право на престой в Атлантическия съвет.

" Но в този момент, с самата администрация в действителност е подложена на напън да извърши обещанията, които е дала на европейските съдружници ", сподели Рицо. Тя добави, че Харис и Блинкен имат сложната задача да ги уверят.

Джереми Шапиро, шеф на изследователския отдел в Европейския съвет за външна политика, съобщи, че не чака Харис или Блинкен да дадат някакви обещания по време на конференцията за това какво би могла да направи бъдещата администрация на Тръмп.

" Те ще насочат просто обръщение: Ние ще спечелим изборите ", сподели Шапиро.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР