Хариет е черен английски кокер шпаньол, който е изоставен, тъй

...
Хариет е черен английски кокер шпаньол, който е изоставен, тъй
Коментари Харесай

Британците се отказват от домашните си любимци

Хариет е черен британски кокер шпаньол, който е зарязан, защото задълбочаващата се рецесия с разноските за живот принуждава от ден на ден британци да се разделят с домашните си любимци .

Тя е открита да тича по многолюден път в Лондон, откакто очевидци са я видели избутана от кола, и е едно от 206-те кучета и 164-те котки , за които сега се поставят грижи в центровете за връщане на животни, ръководени от благотворителната организация Battersea.

Подобна е обстановката и в други центрове в цялата страна, като в някои от тях са регистрирани рекордни запитвания за връщане на кучета и котки, защото най-тежкото стесняване на виталния стандарт най-малко от 60-те години на предишния век принуждава доста притежатели да решат, че спомагателните разноски за храна и стотици лири за ветеринарни услуги към този момент не са по силите им.

" Опасяваме се, че това ще бъде все по-често срещана причина хората да водят кучетата си в Battersea ", споделя Стив Крадок, който управлява центъра в югозападен Лондон.

Екзотичните домашни любимци като змии и гущери също се оказват прекомерно скъпи заради потребността им от профилирано отопление и осветяване. Наскоро три змии, измежду които 2,4-метрова боа, бяха изхвърлени в калъфки за възглавници пред магазин за влечуги, оповестиха от Кралското сдружение за попречване на жестокостта към животните (RSPCA).

Тази наклонност в страната, известна с любовта си към животните , идва в миг, когато семействата се приготвят за нарастване на сметките за сила с повече от три пъти през януари по отношение на предходната година, което ще засегне приходите на хората.

Dogs Trust, който сега разполага с 692 кучета, нуждаещи се от дом в 21 центъра в страната, съобщи, че за финален път е имало сходно нещо след финансовата злополука през 2008 година

" Кризата с разноските за живот ни връхлетя доста по-бързо, в сравнение с хората са очаквали ", съобщи оперативният шеф на Тръста Адам Клоус.
Натискът е толкоз огромен, че благотворителната организация обмисля дали да не разшири фонда за незабавна помощ, който нормално е предопределен за хора, получаващи обществени помощи, да включи повече хора със междинни приходи.

Благотворителните организации за животни споделят, че се притесняват също по този начин, че свиването на виталния стандарт ще се отрази на даренията, макар че към момента не виждат това.

В Battersea някои домашни любимци се прибират още веднъж. Маги е английска късокосместа котка, която идва бременна, откакто притежателят ѝ от две години схваща, че не може да си разреши котенца. Всичките ѝ четири котенца към този момент са намерили нов дом.

Според друга благотворителна организация, Woodgreen, молбите за осиновяване на животни са намалели до 100 на месец от към 10 000 по време на пандемията.

Пилар Гомес-Игбо, асистент-редактор, би могла да бъде един от евентуалните притежатели, само че откакто е направила изследване, в този момент се тормози от спомагателните разноски.

" Тъй като смяната в разноските за живот става все по-очевидна, тя се причисли към листата с неща, които би трябвало съществено да обмисля ", сподели тя. " Ще се накарам да изчакам малко. "

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР