Хардуерната компания AMD попадна в сложна ситуация, след като в.

...
Хардуерната компания AMD попадна в сложна ситуация, след като в.
Коментари Харесай

Обвиниха AMD, че предала важни технологии на Китай - компанията отрече

Хардуерната компания AMD попадна в комплицирана обстановка, откакто в. Wall Street Journal (WSJ) я упрекна, че е предавала " чувствителни технологии " на обвързвана с китайското държавно управление компания.
Според изданието AMD е основала " комплицирана конструкция ", с цел да заобикаля американските закони и да работи с компанията Sugon Information Industry. Същата неотдавна попадна в забранителния лист на Съединени американски щати.
Вестникът твърди, че AMD е предала на Sugon технологии за процесорната архитектура x86, с което ѝ е дала " ключовете към царството ". Изданието споделя още, че американските институции са били обезпокоени за националната сигурност поради естеството на предадените данни.
AMD разгласява отговор на своя уебсайт, в който отхвърля обвиняванията. Компанията споделя, че обявата на WSJ е неточна.
Тя прецизира, че е уведомила американските институции за проектите си да си партнира със Sugon още през 2015 година, до момента в който партньорството стартира през 2016 година " AMD не е получила несъгласие от нито една организация за образуването на партньорството или за прехвърлянето на технологиите ", споделя компанията.
Тя добавя още, че технологията е за чипове, които даже не са измежду най-мощните на пазара. AMD споделя, че е получила уведомление от американския Департамент по търговия, че няма забрани да съобщи технологията още преди да направи това.
" След като получи тази ясна противоположна връзка, AMD мина към основаването на партньорството ", добавя компанията.
Тя споделя още, че технологията не е подарена, а дадена с ясни правила и отбрани на интелектуалната благосъстоятелност. Забранено е технологията да се употребява за непозволени цели или за други видове процесори. Компанията споделя, че всичко е транспарантно и ясно, като институциите на осведомени за активността.
AMD прецизира, че откакто Съединени американски щати добави още компании в забранителния лист, тя е лимитирала продажбите и покупките на артикули с тези компании.
Също по този начин е подхванала и ограничения, с цел да не се предават повече технологии към тях до момента в който са в листата. За в този момент няма индикации, че Sugon ще получи в допълнение намаляване на рестриктивните мерки, както стана с Huawei.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР