Харчим между 100 и 500 лева за коледни подаръци.Между 100

...
Харчим между 100 и 500 лева за коледни подаръци.Между 100
Коментари Харесай

Харчим между 100 и 500 лева за коледни подаръци

Харчим сред 100 и 500 лв. за коледни дарове.

Между 100 и 500 лв. се чака да заделим за коледни дарове тази година.

Оказва се, половината от дамите са си признали,
че най-вече биха се зарадвали на парична сума,
а все по този начин нежелани за всички си остават коледните сувенири.

Над половин милион пък са пътуванията, които се чакат по празниците. У нас най-популярни са къщите за посетители, а измежду екзотичните дестинации – Дубай.
Близо месец след огромното извършване на покупки в дните към Черния петък, още веднъж е време за покупки.Броени дни преди Коледа, пред комерсиалните центрове към този момент се извиват опашки от клиенти,
а онлайн платформите за извършване на покупки предизвестяват, че е допустимо поръчаната стока да бъде доставена с известно закъснение заради свръх натовареността на куриерските компании в този интервал.

Отново съгласно техни изследвания, тази година ножицата във опциите на хората е огромна.

Готови сме да похарчим за коледни дарове приблизително сред 100 и 500 лв..
Като една трета от нас са заделили 100 лв. повече в сравнение с предходната година,
една трета ще похарчат същата сума, а останалите ще дадат за дарове по-малко в сравнение с са дали предходната Коледа.
И в случай че това ни се коства прекомерно доста,
от разнообразни организации, които пазят правата на потребителите, подсказват някои трикове, с които бихме могли да понижим разхода си.
Първо да определим бюджет и да се придържаме към него.
Въпреки че към този момент е късно за това, препоръките на специалистите са,

да стартираме да заделяме дребна сума пари още преди декември, с цел да не се отрази изхарченото към Коледа на бюджета ни през януари.
След това, поучават да изготвим лист – за кого ще купуваме подарък,
какво почти търсим или най-малко каква сума сме склонни за похарчим за него. След това, да съпоставим цените, които оферират другите търговци.
Нещо, което към този момент е елементарно осъществимо и онлайн.
И най-после – да не оставяме извършването на покупки за последния миг, защото данните сочат, че точно тогава рискът да надхвърлим бюджета си е максимален.
Според изследване на онлайн платформата за събиране на данни „ Статиста ”,
в края на 2023 година най-предпочитаните дарове в действителност, не са тъкмо дарове, а… пари. Половината от дамите и над една трета от мъжете са декларирали, че най-вече биха се зарадвали, в случай че за Коледа получат парична сума.
Подаръчният ваучер е второто им желание,
като той е мечтан съвсем по равно и от двата пола, а като се изключи че икономисва циркулиране по магазините, ни защищава и от неверен избор.

Третото място е непокътнато за облекло или обувки, като подобен подарък би зарадвал повече дамите.

Въпреки че е на трето място по желание, точно това купуваме най-често.
Следват детски артикули, козметика и авточасти.
Въпреки че козметиката, както към този момент казахме, е един от най-често купуваните коледни дарове, става известно, това напълно не значи, че е и мечтан подобен.

В това число попадат всевъзможни артикули за персонална хигиена, както и уреди за разкрасяване. Според родни онлайн платформи за частни разгласи, точно това са едни от най-често препродаваните артикули.

Топ 3 на най-нежеланите дарове се добавя от разнообразни дребни домашен уреди, каквито нормално всяко семейство към този момент има. Но нищо не е по този начин нежелано, както сувенирите с коледна украса – като фигурки, свещи, чаши и други сходни, които постоянно нямат и никакво приложение.

Можем ли да се освободим от нежеланите дарове? От Комисията за отбрана на потребителите припомнят, че по закон имаме право да върнем артикул закупен от физически магазин, единствено в случай че сме открили недостатък или в случай че самият търговец ни дава това право. При продуктите закупени онлайн, това правото към този момент е обезпечено, със период за връщате от 14 дни и без да има условия. Ако разновидността с връщането въпреки всичко не сработи, можем да опитаме да препродадем подаръка си в някоя от платформите.

А в случай че сме решили да подарим на фамилията си пътешестване за Коледа, ето по какъв начин би изглеждало то. По данни на Института за разбори и оценки в туризма, сега се предлага настаняване за всеки джоб, защото предлагането на общоприета хотелска стая стартира от 47 лв. на вечер и стига до към 4800. По време на празниците се чакат над половин милион пътувания, като близо 170 000 от тях ще бъдат в чужбина, а малко над 400 000 – в страната. Освен визитите при близки и родственици, най-предпочитани са къщите за посетители. Следват ги дребни фамилни хотели, първокласни вили, балнео и СПА хотели. Топ 3 на екзотичните дестинации, определени от българите за идните празници, по данни на една от най-големите търсачки за самолетни билети, звучи по този начин: Обединените арабски емирства, Тайланд и Съединени американски щати. Като две трети от тези, които ще заминат там, показват като причина за избора си топлото време.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР