Харчим до 400 лв. за храна, пътувания и почивки по

...
Харчим до 400 лв. за храна, пътувания и почивки по
Коментари Харесай

Колко пари ще изхарчим около Великден

Харчим до 400 лева за храна, пътувания и почивки по Великден. За близо 90% от българите това ще е оптималният бюджет за празничните дни, като разноските при множеството от тях няма да надвишават 200 лева, демонстрира изследване измежду потребителите у нас.

 Миналата година за четирите празнични дни българите са похарчили над 148 млн. лева Очакванията са поради по-високите цени – разноските тази година доста да се покачат.  

По-голямата част ще изкарат празника вкъщи. Като на посетители – при родственици и другари, ще пътуват едвам 15 %, а 3 на 100 ще честват в ресторант, демонстрира изследване. Близо 69% от интервюираните ще лимитират покупките си единствено до храна. Как да планираме разноските си по време на празниците препоръките на специалистите заключи Георги Георгиев в рубриката „ На твоя страна ”.  

Броени дни преди Великден - Георги Христов пресмята фамилните разноски към празничните дни. Още занапред вижда сериозна разлика в цените по отношение на предходната година.

Затова е обезпокоен дали ще излезе сметката след празниците. И даже е подготвен да се откаже от част от разноските, които обичайно прави по Великден.

„ Със сигурност ще сме вкъщи. Няма да пътуваме, ще ограничим част от разноските, защото времената са малко тежки ”, показа мъжът.

Заради инфлацията – този Великден сметката ще е по-трудна, безапелационни са и финансовите специалисти. Поскъпването на храните, превоза и туристическите пакети водят и до по-високи разноски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР