Харалан Александров за ПП-ДБ: Те искат да са Комитетът по

...
Харалан Александров за ПП-ДБ: Те искат да са Комитетът по
Коментари Харесай

Харалан Александров за ПП-ДБ: „Те искат да са Комитетът по партиен и държавен контрол”

Харалан Александров за ПП-ДБ: „ Те желаят да са Комитетът по партиен и държавен надзор ”

Напрежението в ръководещата „ сглобка ” ще остане, въпросът е дали ще надделее разсъдъкът или пристрастеностите. Това съобщи общественият антрополог Харалан Александров, разяснявайки датата 8 март, на която ще стане ясно ротация или избори ще има в България. Денят на дамата бе посочен от Бойко Борисов като датата, на която решението ще стане ясно.

Харалан Александров направи безмилостен разбор на държанието на „ Продължаваме промяната ” и на Христо Иванов, разкривайки същинското лице и желанията на съпредседателя на „ Демократична България ”.

„ Не бих се изненадал, в случай че ПП-ДБ решат да отидат на избори. Те се усещат доста по-добре, когато стачкуват, бунтуват се, като се борят с корупцията, в сравнение с да ръководят. В момента, в който влязат в ръководството, стартира да им пада поддръжката ”, сподели Александров.

Според него „ единственото предимство на ПП-ДБ е монополът върху морала и задачата им е да завземат репресивните институции, отпред с прокуратурата ”.„ Те желаят да са Комитетът по партиен и държавен надзор ”, безапелационен бе антропологът.

Александров назова меморандума на Политическа партия „ един много подъл опит на Христо Иванов “. Принципът на Христо Иванов е поискай всичко, пък каквото стане. Най-вероятно е изискал прекомерно доста, по тази причина бе острата реакция на Делян Пеевски, сподели Харалан Александров.

По думите на Александров има две хипотези за задачата на меморандума, препоръчан от ПП-ДБ. „ Едната е, че са се надявали да мине номерът, което значи, че подценяват интелигентността на своите сътрудници и на публиката ”.

Другата догадка е, че играят „ ва банк ” и желаят да отидат на избори. С тази оферта – „ ще разделим всичко по равно, само че ще кажем кои са от вашата половина, това опонира на фундаменталните правила на демокрацията. ПП-ДБ имат отношение към правосъдната система, само че не и към върховенството на закона. Пришествието на Политическа партия стартира с тоталното нарушение на Конституцията. В името на високите цели, какво тук значи някаква си Конституция ”, иронизира антропологът.

„ Когато договорът не е ясно закрепен, всяка от страните го интерпретира, както й уйдисва. Не зная какъв е бил замисълът на меморандума на ПП-ДБ, само че той носи духа на революционния авангард, който се пробва да подмени представителството – към 15-17%, завземайки цялата власт от позицията на честен престиж ”, изясни Александров задачата на документа.

Политическа партия и най-много Христо Иванов се изживяват като жертвен страдалец към вземането на властта. Сега още веднъж ще заловен знамето и ще нападат властта. Те имат вяра, че това е техният способ да се оправят с културния и политически факт, че са малцинство и по либерален път не могат да вземат властта, разяснява още Харалан Александров.

„ На Политическа партия сигурно им е проблем демокрацията. Твоето присъединяване в ръководството подхожда на това, което си получил на избори. Явно това не ги кефи и те се пробват да заемат цялата власт “, сподели антропологът и добави, че това е „ класическа болшевишка тактичност “.

„ Очевидно направиха опит да отстранят Движение за права и свободи, което им беше належащо “, счита Александров и съпостави дейностите на ПП-ДБ с държание като на война.

„ Те са на война. Не ги занимава строителството, ръководството, грижите на развиването, те желаят властта “, уточни той.

„ Не бих се изненадал, в случай че ПП-ДБ решат да отидат на избори. Те се усещат доста по-добре, когато стачкуват. Когато влязат в ръководството им пада поддръжката “

Няма да спрат нито за момент в настояването си да надхитрят демокрацията, сподели още антропологът. И добави: „ Те живеят с мисълта, че са връзката ни с огромния свят. Тяхната „ изключителност ” произтича от това, че имат селфита с доста значими европейци ”.

Източник: Нова телевизия

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в катергории Коментари и България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР