Харадинай е опасен човек, а "Велика Албания" ще бъде заплаха

...
Харадинай е опасен човек, а "Велика Албания" ще бъде заплаха
Коментари Харесай

Вучич: Велика Албания е заплаха за всички

Харадинай е рисков човек, а "Велика Албания " ще бъде опасност за всички, съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич във връзка изказването на някогашния косовски министър председател Рамуш Харадинай за референдум за обединяването на Косово с Албания, акцентирайки, че Сърбия ще има съответен отговор на това, заяви Танюг.
На въпрос на публицист да разяснява изявлението на Харадинай, Вучич сподели, че на заканите не би трябвало да се дава отговор със закани.
Моят отговор е - вие си вършете работта, ние ще имаме добър и съответен отговор, а жителите не би трябвало да се тревожат, сподели Вучич.
Той посочи, че би желал да чуе повече реакции от Вашингтон, Брюксел и други центрове на мощ в света, съобщи Българска телеграфна агенция.
Не дай Боже някой от наша страна да стартира да приказва за някакви други типове обединявания на Балканите... освен че щяха да ни вкарат наказания, само че щяха и да ни бомбардират, сподели Вучич.
Вучич сподели, че Сърбия не е "плитък поток ", с цел да може всеки да я прескача по този метод.
Все отново той подсети, че "Харадинай е рисков човек " и сериозен политик, който желае да стане новия президент на Косово и при положение, че бъде определен с поддръжката на водача на придвижването Самоопределение Албин Курти, тогава /тези сили/ ще имат и косовско държавно управление, и президент, които желаят обединяване с Албания.
Вучич добави, че това е политически факт и по тази причина не схваща въодушевлението на някои хора в Белград от това систематизиране на силите в Прищина.
Приемаме това като политически факт и постоянно ще реагираме, сподели Вучич.
Той сподели, че все пак в Косово са го упреквали, че ги заплашва, когато декларирал по-рано, че ще бъдат сюрпризирани от реакцията на Сърбия, в случай че нарушават Вашингтонското съглашение и търсят банкет в интернационалните организации.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР