Хапчето за импотентност Виагра може да бъде полезно средство за

...
Хапчето за импотентност Виагра може да бъде полезно средство за
Коментари Харесай

Учени: Виаграта може да помогне в борбата с Алцхаймер

Хапчето за импотентност Виагра може да бъде потребно средство за лекуване на заболяването на Алцхаймер. Това настояват американски откриватели от Кливланд, които изследват въздействието му върху мозъка, съобщи BBC.

Тестове на кафези демонстрират, че лекарството работи на някои от протеините, които се натрупват при този тип деменция. Екипът от учени е анализирал база данни от 7 млн. пациенти и открил, че мъжете, които са приемали лекарството, са имали по-нисък риск от Алцхаймер.

Резултатите са обнадеждаващи, считат специалисти, защото адаптирането на съществуващо лекарство може да бъде по-бързо, по-просто и по-евтино, в сравнение с намирането и създаването на напълно ново лекуване за заболяването.

Виагра, известна също като силденафил, в началото е била създадена като лекарство за сърце заради главното си деяние - възстановяване на притока на кръв посредством разпределяне или разширение на кръвоносните съдове. След това лекарите откриват, че има сходен резултат и на други места в тялото и медикаментът стартира да се ползва за лекуване на еректилна дисфункция. Но специалистите считат, че може да има още приложения. Силденафил към този момент се употребява при мъже и дами за лекуване на белодробно заболяване, наречено пулмонална хипертония.

Сега откривателите считат, че той може да помогне и при заболяването на Алцхаймер. Точната причина за този тип деменция не е изцяло изяснена, само че лекарите знаят, че в мозъка на хората, страдащи от нея, се натрупват необикновени протеинови отлагания.

Екипът от Кливланд е открил, че високи дози от лекарството (по-големи от тези, които човек нормално приема) усилват растежа на мозъчните кафези и понижават натрупването на протеини при лабораторни проучвания на човешка тъкан.

При хората, приемащи силденафил, вероятността да развият заболяването на Алцхаймер е по-малка, в сравнение с при тези, които не одобряват това лекарство, въз основа на медицински данни, обхващащи интервал от шест години и включващи повече от 7,23 млн. души, демонстрират данните.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР