Хапчетата против ковид ще бъдат предписвани от лекарите в Белгия

...
Хапчетата против ковид ще бъдат предписвани от лекарите в Белгия
Коментари Харесай

Белгия ще разполага с хапчетата против COVID-19 до края на месеца

Хапчетата срещу коронавирус ще бъдат предписвани от лекарите в Белгия от идващите дни, оповестиха локални медии.

Властите са поръчали към този момент 20 000 дози, като първите доставки ще бъдат от препарата на " Мерк ", утвърден от Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ) под наименованието " Молнупиравир ". Завършват договарянията за доставка и на утвърдените хапчета на " Пфайзер ", които ще се популяризират под наименованието " Паксловид ".

Тези лекувания ще бъдат обезпечавани на уязвими хора и са спомагателна отбрана, която не заменя потребността от имунизациите, декларира по този мотив ръководителят на белгийската работна група за обезпечаване на лекувания против новото заболяване Дирк Рамекерс, представен в изявленията. Медиите се базират също на Андрю Полард, един от разработчиците на имунизацията срещу коронавирус на " АстраЗенека " и началник на английския имунизационен щаб, който отбелязва, че е невероятно светът да бъде реимунизиран на всеки 4-6 месеца.

Полард чака пандемията да заглъхне скоро и предлага отсега нататък напъните да бъдат ориентирани към хората, които може да се разболеят тежко.

Говорител на Европейската комисия през вчерашния ден съобщи, че няма вести към изразената подготвеност на комисията да договаря още веднъж от името на страните в Европейски Съюз за доставка на медикаменти срещу коронавирус, както направи преди година за имунизациите. През октомври Европейска комисия уточни, че може да договаря за доставки на хапчетата на " Мерк ", в случай че има предпочитание от европейските държавни управления. Комисията към този момент подписа сходни контракти за обезпечаване на лекувания посредством вливания, които не може да се ползват в домашни условия, както хапчетата.
През ноември пред Европейския парламент шефът на ЕАЛ Емер Кук разяснява, че в средносрочен и дълготраен проект лекуванията на коронавирус ще оказват помощ за превъзмогване на пандемията. Тогава тя добави, че към момента имунизациите остават главното средство за битка с пандемията. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР