Хапче за ХИВ с аромат на ягода за 1,7 милиона

...
Хапче за ХИВ с аромат на ягода за 1,7 милиона
Коментари Харесай

Революционно хапче за ХИВ специално за деца

Хапче за ХИВ с мирис на ягода за 1,7 милиона деца, живеещи с вируса, ще понижи разноските за годишни педиатрични медикаменти с три четвърти, разгласи " " във връзка Световния ден на.
Диспергираното лекарство за е първото особено основано за деца и в началото ще бъде разполагаем в шест африкански страни през първата половина на 2021 година, се споделя в изказване на международната организация за развиване на здравето.
Новата дефиниция на предложената първа линия за лекуване на ХИВ долутегравир (DTG) ще бъде във тип на диспергираща се ( незабавно разтваряща се върху езика - бел. ред.) таблетка с усет на ягода от 10 мг, осведоми Агенция Франс Прес.
" Дългоочакваното лекуване за ХИВ, предопределено особено за деца, към този момент ще бъде разполагаем в страните с ниски и междинни приходи ", съобщи " Юнайтед ". " Новото съглашение за ценообразуване с основните производители " Viatris " и " Macleods " ще разреши DTG да бъде пуснат на годишна цена от $36 на дете, понижена от към $400. "
 Отбелязваме Световния ден за битка против СПИН Отбелязваме Световния ден за битка против СПИН
За поредна година интернационалната общественост отбелязва 1 декември – Световен ден за битка против СПИН. Тази година той е под надпис &...
Това ще понижи общите разноски за годишно детско лекуване на ХИВ с три четвърти, от над 480 $ на дете на под 120 $, заяви " Юнайтед ", която работи в партньорство със Световната здравна организация (СЗО).
От 1,7 милиона деца, живеещи с ХИВ, към 100 000 умират всяка година, заяви организацията. Много деца, живеещи с ХИВ, се сблъскват с неприятен отговор на заболяването, защото одобряват антиретровирусно лекарство, което не е вярно дозирано, горчиво на усет или в таблетна форма, която бебетата мъчно гълтам. Досега DTG до момента не е бил наличен за деца с тегло под 20 кг заради неналичието на диспергиращи се таблетки, които се смятат за подобаващи за възрастта.
Продуктът ще бъде в началото наличен в Бенин, Кения, Малави, Нигерия, Уганда и Зимбабве през първата половина на 2021 година, като други страни ще го последват.
Мег Дохърти, шеф на международната стратегия на СЗО за ХИВ, сподели, че по света има 26 милиона души на антиретровирусна терапия. Тя съобщи пред публицисти, че от 127 страни, изследвани от здравната организация на Организация на обединените нации, 12 регистрират сериозно ниски ресурси от антиретровирусни медикаменти заради пандемията Covid-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР