Хапче, което ежедневно се приема от хиляди мъже в Сидни

...
Хапче, което ежедневно се приема от хиляди мъже в Сидни
Коментари Харесай

В Австралия изобретиха хапче против ХИВ

Хапче, което всекидневно се приема от хиляди мъже в Сидни и други елементи на Австралия, докара до невиждано понижаване на новите случаи на ХИВ . Това демонстрира, че целеустремен и предпазен метод може да форсира напредъка в прекратяването на епидемията от СПИН, оповестява " Блумбърг ".

Новите случаи на ХИВ измежду гей и бисексуални мъже са спаднали с съвсем една трета до най-ниското равнище. Това демонстрират данните за резултата от хапчето Truvada на Gilead Sciences Inc.

 УНИЦЕФ предизвестява за рецесия с ХИВ измежду тинейджърки
УНИЦЕФ предизвестява за рецесия с ХИВ измежду тинейджърки

Отчитат по 20 случая всеки час, 130 000 деца под 19 години са умряли от СПИН предходната година

По този метод се дава вяра, че напредъкът против СПИН е изпълним. Държавите-членки на Организация на обединените нации се ангажираха да прекратят епидемията до 2030 година Броят на хората, инфектирани с ХИВ, през 2017 година е намалял до 1,8 милиона души, от над 3 милиона годишно през 90-те години на предишния ХХ в.

 Едва 11 на 100 от българите са си правили тест за ХИВ
Едва 11 на 100 от българите са си правили тест за ХИВ

94% от българите не биха се оженили/омъжили за ХИВ положителен

Синьото, овално хапче е композиция от закрепена доза на медикаментите тенофовир, дизопроксил и емтрицитабин. Генеричните версии на Truvada, основани от Mylan NV, Cipla Ltd. и Teva Pharmaceutical Industries Ltd., са създали лекарството по-евтино и по-широко използвано.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР