Хапалата и малтретирала осиновената си дъщера на година и девет

...
Хапалата и малтретирала осиновената си дъщера на година и девет
Коментари Харесай

Звярът от „Клисура“ 1 – Айше, остава в ареста

Хапалата и малтретирала осиновената си дъщера на година и девет месеца – Айше от ул. Клисура 1 в Пловдив остава в ареста.

Това реши Районния съд в Пловдив за свирепата осиновителка, за която данните все още са за редовно малтретиране на детенцето.

Според съда, няма заплаха 41-годишната жена да се укрие, макар че има родственици в Германия, само че е налице евентуалната опция да извърши друго закононарушение, в случай че е на независимост.

В блока на ужасите на ул. Клисура 1 в Столипиново са се разигравали подиуми като в „ Мълчанието на агнетата “, само че съседите не знаели нищо.

Тя не изпитва никаква емпатия, няма отношение към детето, разяснява прокурор Атанас Илиев.

Експертизата на медиците е безапелационна, че контузиите на детето, което продължава да е в кома в УМБАЛ Свети Георги, не са от рухване, а от побой и хапане. Освен това някои от пострадванията били остарели.

Решението може да се апелира до 6 октомври.
Айше мълча от самото начало и не пожела да изясни постъпката си.

Прокуратурата е назначила инспекция на Социалните служби по отношение на разрешението за осиноваяване и дали е осъществяван наложителния надзор в такива случаи.

Самотно живеещата жена е подсъдна за причиняване на тежка телесна повреда  в изискванията на домашно принуждение на малолетно дете, изразяваща се в непрекъснато общо разстройство на здравето, рисково за живота.

Както съобщихме, на 23 септември 2022 година, вечерта, в УМБАЛ Св. Георги в Пловдив е постъпило момиче на 1 година и 9 месеца, което е имало контузии по главата и тялото, синини, както и следи от ухапвания.

Детето е било доведено от негова майка – осиновителка.

След осъществени прегледи и проучвания, с оглед откритите травматични увреждания, лекарите са подали сигнал на тел. 112.

Незабавно са почнали дейности по следствието за определяне на фактическата конюнктура по случая – разпити на очевидци и други

Заради спорни данни са били назначени експертизи за определяне на психологичното положение на майката и на телесните повреди на детето.

Първоначалните доказателства сочат, че контузиите по тялото на момичето са нанесени от майката.

Тя се е грижела сама за детето.

Предстои да бъде направено заключението по назначената съдебномедицинска експертиза, която да откри типа и характера на телесните повреди и най-много механизма на тяхното причиняване.

Назначена е и сложна правосъдна психиатрична и психична експертиза на майката, чието умозаключение се чака да бъде направено на следващия ден.

По случая е извършена преписка с отдел „ Закрила на детето “ и Социалните служби в Пловдив.

На ул. Клисура 1, където живее Айшето, споделят, че не били забелязали да има проблематично поведение. Жената въртяла малко магазинче за облекла в Столипиново.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР